De veertien deelnemers met linksachter Janne Vuur.
De veertien deelnemers met linksachter Janne Vuur. Foto: Bastiaan Miché

Veertien fantastische voorlezers, maar Janne is de beste

HILVERSUM Een spannende maar toch vooral ook feestelijke bijeenkomst in de Hilversumse bibliotheek zaterdagmiddag. Daar streden veertien basisscholieren uit de groepen 7 en 8 om de titel van beste voorlezer van Hilversum en omstreken.

De scholieren wonen nagenoeg allemaal in Hilversum en één in Kortenhoef. Uiteindelijk ging Janne Vuur van de R.K. Basisschool de Wilge na een spannende er met de winst vandoor. Ze las een stuk uit het boek Lampje van Annet Schaap. Ze heeft het echt supergoed gedaan en het was met recht een hele moeilijk keuze, vond jury met daarin Nelleke Degenhart, Jaap Friso en Hannelore Zwitserlood. "Er was veel talent onder de veertien deelnemers." Janne mag zich nu gaan opmaken voor de regionale finale (landelijk gezien de kwartfinale) op 15 maart.

Komende zaterdag eindigen in de bibliotheek de Nationale Voorleesdagen met een (reeds uitverkochte) theatervoorstelling 'Verdwaald', gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2019 'Een huis voor Harry' van schrijver Leo Timmers.