Hoogenraad in Gulden Boek

HILVERSUM Zeer vereerd en toch wel geëmotioneerd: zo voelde Pieter Hoogenraad zich toen burgemeester Pieter Broertjes hem vertelde dat hij wordt ingeschreven in het Gulden Boek der Gemeente Hilversum. "Dit is het mooiste dat je als Hilversummer kan overkomen."

Jaarlijks eert de gemeente een bijzondere Hilversummer door hem of haar in te schrijven in het Gulden Boek. Onder meer Albertus Perk, Johannes van Hengel en (iets recenter) pastoor Jules Dresmé gingen Hoogenraad voor. Hij wordt ingeschreven vanwege zijn inzet voor vele Hilversumse organisaties en verenigingen, waaronder Pinetum Blijdestein en Buurtvereniging Trompenberg-Oost. De inschrijving in het Gulden Boek vindt plaats op de verjaardag van de gemeente, maandag 4 maart.

Hoogenraad woont sinds 1981 in Hilversum en zet zich al ook al jaren in voor de Hilversumse samenleving. Zo is hij mede-oprichter van Buurtvereniging Trompenberg-Oost en bedacht hij het beeldje van De Erfgooier op het pleintje bij de C&A. Ook was hij bestuurslid van de Stichting Pinetum Blijdestein. Verder verzorgt hij regelmatig lezingen over de Hilversumse (cultuur)geschiedenis.


HB heeft eerste aanwinst binnen

HILVERSUM De eenmansfractie van Hilversums Belang (HB) heeft hulp gevonden. Marike van der Tol is woensdagavond tijdens de raadsvergadering beëdigd als commissielid.

Van der Tol is onderneemster en heeft veel ervaring op het gebied van marketing, communicatie en commercie. Ook is zij een van de spreekbuizen van Actiecomité Geluidsscherm A27 - Afslag 33. De verenigde buurtbewoners, die naast de verbrede A27 leven, zetten zich in voor een geluidswal langs het deel van de West-Indische buurt.

Van der Tol vertegenwoordigt Hilversums nieuwste politieke partij - eind vorig jaar begon Henk Blok voor zichzelf nadat zijn positie binnen Hart voor Hilversum niet meer houdbaar was - in de commissies Duurzaamheid en Bereikbaarheid en Economie en Bestuur. Blok zegt achter de schermen druk bezig te zijn met het aantrekken van meer versterkingen voor de fractie.