Dennis van Bruchem en Danny Riemers
Dennis van Bruchem en Danny Riemers Foto: Bastiaan Miché

Ondernemers strijdbaar na brand

hilversum Hij was pas een week open en eigenlijk was het vanaf dag één een succes. Totdat er zaterdag brand uitbrak in de kiosk van Spareriblijn Hilversum bij winkelcentrum Chatham. "Uiteindelijk heb ik geluk gehad", vertelt mede-eigenaar Dennis van Bruchem.

Een paar dagen later gaat het redelijk goed, vertelt de ondernemer, die in het verleden een cafetaria runde aan de Hilvertsweg en nu samen met Danny Riemers dit avontuur aan de Admiraal de Ruyterlaan is gestart. Zaterdag rond 16.45 uur was hij druk doende met de voorbereidingen voor waarschijnlijk een drukke avond toen er een vlam van een meter hoog ontstond bij de frituurpan.

Daarbij had Van Bruchem - op dat moment als enige in het pand - de mazzel dat hij net niet meer met zijn gezicht boven de pan stond. Hij probeerde het vuur nog te doven met een blusdeken. Echter, nadat hij deze verwijderde, laaiden de vlammen weer op. De ondernemer liep zodoende brandwonden op aan zijn handen en kreeg ook koolmonoxide binnen. De brandoorzaak was een defecte thermostaat van de frituurpan. De snel aanwezige brandweer had de brand eveneens snel geblust.
Nu klinkt Van Bruchem strijdbaar en was vast van plan de ontstane puinhoop zo snel mogelijk op te knappen. Doel is nu om volgende week open te kunnen. "Dit is even een tegenvaller, maar nu gaan we weer volop verder."