Hotel in pand Bever aan de Havenstraat

HILVERSUM Er zijn serieuze plannen voor een hotel in de Havenstraat. De in Loosdrecht gevestigde DdeG Groep wil dit namelijk realiseren in het pand waarin nu nog Bever zit. De outdoorspecialist, ook gevestigd in het Hilvertshof, gaat daar weg.

Eigenaar Don de Graaf van DdeG bevestigt de plannen, waarover in de Havenstraat en in het raadhuis enthousiast op is gereageerd. Overigens zijn de plannen nog allesbehalve concreet. Het duurt ook nog wel even voordat het hotel er daadwerkelijk is. Bever heeft nog een contract voor twee jaar en daarnaast duurt het nog enige tijd voordat het gehele vergunningentraject (en alles wat daarbij komt kijken) is afgerond.

Het hotel - met pakweg dertig verschillende soorten kamers - moet straks ondergeschikt zijn aan de Havenstraat en het centrum, zegt De Graaf. Hij denkt aan een concept dat DdeG ook heeft in Utrecht en voor Hilversum vernieuwend is. Bovendien moet het de Havenstraat - waar nogal wat leegstand en verloop is - een impuls geven. "Er zijn daar echt wel mogelijkheden."


'Meerdere keren gebakken spons aangetroffen'

HILVERSUM Hondenbezitters opgelet. In de omgeving van Tergooi zijn gebakken sponsen gevonden. En deze kunnen dodelijk zijn voor trouwe viervoeters.

Immers, de hond zou een krokante spons extra lekker vinden, maar na het opeten ervan ontstaat stevige maagpijn met mogelijk ernstige gevolgen doordat de spons uitzet. De waarschuwing werd maandag geplaatst op Facebook.
De politie is op de hoogte en neemt de zaak serieus. Het komt vaak voor dat vondsten van gebakken sponzen worden verzonnen. Dat lijkt nu niet het geval.