Grand Bierfest in de lounge van Gooiland

hilversum Na de drukbezochte zomerse edities van het Gooisch Bierfestival op het Marktplein in Hilversum slaat de Gooische Bierbrouwerij de handen ineen met Gooiland. Twee dagen lang wordt de lounge van van het hotel/theater omgetoverd tot Grand Bierfest Gooiland.

Organisator Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij is duidelijk enthousiast: "Het is fantastisch om in een van de markantste gebouwen van Hilversum een bierfestival te mogen organiseren. We gaan een unieke sfeer in de lounge creƫren met prachtige 'grande' bieren die bij het winterse weer van het jaar passen."
Komende zaterdag kunnen vanaf 15.00 uur tot laat in de avond ruim twintig bieren worden geproefd. De Gooische Bierbrouwerij zelf gaat haar nieuwe 'Gooische Winter' onder de tap zetten. En pal voor de deur staan foodtrucks op het pleintje met bijpassende borrelgerechten. Zondag krijgt het festival een vervolg tot 19.00 uur. Kaarten kunnen voor 10 euro aan de deur worden gekocht, waarvoor het festivalglas, de taplijst en zes munten worden verstrekt.


Play-inn van Excelsior
in het MCO

HILVERSUM Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) is zaterdag 9 februari de thuishaven van een zogeheten play-inn. Zo'n honderd muzikanten van verschillende muziekverenigingen uit Hilversum en omgeving studeren die dag stukken in en verzorgen dezelfde dag nog een concert.

Deze muzikale activiteit is in de organisatorische handen van Politie Muziek Gezelschap Excelsior. De play-inn is ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het muziekgenootschap. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Vituskerk ontving Excelsior de gemeentespeld.
"Een concert door een orkest van een dergelijke grootte, maar ook van zo'n diverse samenstelling, is bijzonder. Een aantal muzikanten heeft immers veelal niet eerder samengespeeld, maar ook qua de vele verschillende instrumenten", zijn de uitnodigende woorden van Excelsior.
De repetities beginnen om 10.00 uur. Het optreden is gepland van 16.30 tot 17.30 uur. De hele dag door zijn bezoekers welkom. De entree is gratis.