Ryan van den Akker in 'Zoet-Zuur'.
Ryan van den Akker in 'Zoet-Zuur'. Foto: Ingrid Lezwijn

Ryan van den Akker alsnog in Theater Kleintje Kunst

hilversum Een bijzondere voorstelling komende zondagmiddag in Theater Kleintje Kunst. Zangeres Ryan van den Akker speelt er die middag haar nieuwe theatershow 'Zoet-Zuur'. De voorstelling stond eerder gepland in november 2018, maar kon door een ongeval toen niet doorgaan.

Ryan van den Akker werd in de jaren 90 bekend als hoofdrolspeelster in tal van musicals, waaronder 'De Jantjes', 'Elisabeth' en 'My Fair Lady'. Haar vertolking van Roxane in 'Cyrano, De Musical' werd destijds bekroond met een Zilveren Harp. Als stemacteur werd ze vooral bekend door Alfred Jodocus Kwak, de tekenfilmeend van Herman van Veen. "Er zijn maar weinig mensen in het theater die je zo weten te raken", aldus Van Veen over Van de Akker. "Zij verovert, verrast je met haar ludieke uitdagingen, pakt je bij de strot, speelt met haar publiek, zingt de sterren van de hemel. Ze ontroert je tot op het bot en is dan weer hilarisch en fel. Niet doorsnee. Een kameleon."

Dit seizoen keert Van den Akker terug naar de Nederlandse theaters met haar theatershow 'Zoet-Zuur'. Samen met pianist/gitarist Bart Rademakers neemt zij haar publiek mee naar de periode vanaf de jaren 30, een sombere tijd waarin het publiek behoefte had aan amusement en vrolijkheid en kleinkunst en cabaret hoogtij vierden. Met op het repertoire interpretaties van onder meer 'Bel Ami', 'Ich will keine Schokolade' en 'Dat is de kleine Man', waant het publiek zich in een Berlijnse nachtclub.
De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaarten: 17 euro.