Zaak jongen (19) verdaagd

Vervolg voorpagina

Uit onderzoek blijkt dat een van jongens striemen op zijn armen had en een wondje in zijn nek. Daar zou Emanuels hem gekrabd hebben. Ook zou ze hem in het gezicht geslagen hebben. Emanuels toonde zich woensdag in een opmerkelijk stille zaal geƫmotioneerd. Ze heeft haar goedlopende zaak aan de Kleine Drift al enige tijd terug opgegeven en is weggegaan uit Hilversum. "Ik probeer in Abcoude een nieuw bestaan op te bouwen.''

Overigens was Emanuels niet alleen 'dader' woensdagmiddag, maar ook slachtoffer. Ook de strafzaak tegen de jongen die op die 17 augustus 2017 beledigende en racistische teksten zou hebben geroepen tegen Emanuels stond op de agenda. De rechtbank heeft de strafzaak op verzoek van haar advocaat Richard Korver aangehouden. Dat is de derde keer dat de zaak wordt verdaagd.
De advocaat vroeg om opschorting omdat hij een artikel-12-procedure is gestart om het OM alsnog te dwingen tot een uitbreiding van de tenlastelegging. Korver vindt dat de man vervolgd moet
worden wegens discriminatie en haatzaaien. De rechtbank wees het verzoek toe, omdat wanneer de zaak tegen de man zou worden afgedaan hij niet opnieuw voor dat feit kan worden vervolgd. Om dat te voorkomen vindt de rechtbank het zinvol om de beslissing van het hof af te wachten.


Braaksma lijsttrekker voor 50Plus

HILVERSUM Het politieke bloed kruipt kennelijk toch waar het het niet kan gaan bij Jerry Braaksma. Vorig jaar september stopte hij als raadslid bij Hart voor Hilversum en nu staat de Hilversummer voor een nieuw avontuur bij 50Plus.

"Ik heb er diep over nagedacht of ik me op zou geven voor Provinciale Staten of het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Uiteindelijk heb ik voor het waterschap gekozen. Ik ben door de selectiecommissie gekomen en had nooit verwacht lijsttrekker te worden", aldus de 55-jarige Braaksma. Gezien zijn politieke werk voor HvH, waar hij zich bezighield met duurzaamheid en energie, past het waterschap beter bij hem. Zo wil hij dit voor velen ondoorzichtige orgaan transparanter maken en wil hij de inwoners meer een stem geven.