Zondag is er een wandeling naar het Spanderswoud noord, de Kamphoeve en de Bantam.
Zondag is er een wandeling naar het Spanderswoud noord, de Kamphoeve en de Bantam. Foto: Sjoerd Nelson

Vrijdag 22 februari

Gezelligheidssoos

10.00 uur | De Koepel

Een gezellige ochtend voor een kop koffie, rummikub, klaverjassen, soms een lunch, soms een uitstapje. Maar contact en gezelligheid staan bovenaan. Bijdrage is 3 euro per maand. Informatie: Gert Bos, 06-19227082.

Tentoonstelling

12.00 uur | DAC

Deze tentoonstelling 'Goede Voornemens: Van Mediapark tot Sportpark' - tot en met 12 mei te zien in het Dudok Architectuur Centrum - toont alle plannen. Maar wat is de samenhang tussen al deze plannen en hoe kan de som der delen een boost geven aan Hilversum als mediastad? Wat is de betekenis van het spoor en wat zijn de kansen en obstakels?

Haak maar aan!

14.30 uur | Bibliotheek Loosdrecht

Iedere vrijdagmiddag van 14.30-16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om aan te haken, maar breien mag ook. Aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. De koffie en thee staan klaar. Alle zelfgemaakte spullen schenken we aan de weggeefwinkel.

Zaterdag 23 februari

Balans als werkende moeder.

10.00 uur | Doppio

Ben jij een hardwerkende moeder die graag rust en energie wil ervaren in het combineren van werk en moeder zijn? En weet je niet goed hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? Dan is deze workshop wat voor jou! In 2,5 uur neem ik je mee in verschillende theorieën, ga je op je eigen leven reflecteren en leer je van andere vrouwen. Op zaterdag 23 februari van 10.00 tot 12.30 uur vindt deze workshop in Hilversum plaats en kost 35 euro (dit is inclusief btw en koffie of thee). Wil je meer informatie of wil je je meteen inschrijven neem dan contact met me op via nanet@bewustmetnanet.nl.

Final sale

10.00 uur | Modelbouw

Beëindiging radiografische modelbouwwinkel aan de Bussumerstraat. Alles moet weg. Wij hebben nog heel veel spullen: van vliegers tot radiografische vliegtuigen en auto's. Wij zijn nog een paar zaterdagen open.

Zondag 24 februari

Expositie

10.00 uur | Regenboogkerk

Foto-expositie van gemeentelid Fok de Boer. Uit zijn foto's is voor deze expositie een selectie gemaakt rond het thema: 'Hedendaagse devotie'. In de vitrine en op sokkels wordt werk getoond van lintzaagkunstenaar Maurice Aussems. Uit een blok hout wordt een kunstwerk gezaagd met veel dimensies in een wankel evenwicht. Met een andere techniek wordt een patroon herhaaldelijk uitgezaagd met de lintzaagtafel onder een hoek, waardoor de sculptuur uitschuifbaar is. Openingstijden: alle zondagen van ca. 11.15-12.15 uur en alle dinsdagen van 10.00-12.00 uur.

Wandeling

13.00 uur | Restaurant Robert

Een wandeling met de Vrienden van het Gooi naar het Spanderswoud noord, de Kamphoeve en de Bantam. De wandeling begint in het noordelijke deel van het Spanderswoud. Door modern bosbeheer zijn er nu open plekken ontstaan, waardoor het bos steeds diverser wordt. De Kamphoeve was oorspronkelijk een eikenhakhoutbos dat later is omgevormd tot een eikenspaartelgenbos. Onze natuurwacht zal u uitleggen wat dat betekent. De Bantam is een oud landgoed - sporen daarvan zijn nog te zien - met mooie waterpartijen en bruggetjes. Het landhuis, gebouwd in 1878, is honderd jaar later helaas afgebroken. Wandel mee met onze natuurgids op 24 februari om 13.00 uur, verzamelen bij Bistro Robert. Deelname gratis, aanmelden niet nodig. Meer info: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Kinderbingo

14.00 uur | De Geus

Kinderbingo met als thema 'Carnaval'. Op 24 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur zijn jullie van harte welkom. Er zijn vier ronden van 0,50 euro plus een superronde voor 1 euro. Voor alle kinderen is er wat lekkers en limonade. Ouders, opa's en oma's mogen ook mee bingo spelen. Wie het mooist verkleed is, krijgt een prijsje.

Dinsdag 26 februari

Bingomiddag

14.00 uur | De Egelantier

Op dinsdag 26 februari organiseert de Trefpunt-soos weer een leuke bingo voor iedereen. Het begint om 14.00 uur in Zorgcentrum de Egelantier, Egelantierstraat 194, Hilversum.

Administratie

15.30 uur | De Kleine Lelie

Overziet u het niet meer zo goed ? Het project WEG&WIJS is dinsdags aanwezig in De Kleine Lelie om u te helpen zicht te krijgen op uw eigen (financiële) administratie. Samen weten we meer. 15.30-17.00 uur, gratis en zonder afspraak.

Energieloket

19.00 uur | HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur nu gratis terecht bij Hilversums eerste Energieloket dat elke week op dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur de deuren opent aan de Lage Naarderweg 71A. Bewoners kunnen langskomen bij het energieloket met vragen over het isoleren van hun woning, maar ook voor het laten checken van offertes van aannemers of installateurs op duurzaamheid. Het Energieloket Hilversum is onderdeel van het regionale netwerk van energieloketten van Energieverbonden.nl.

Maria Magdalena

20.00 uur | Rozenkruis Centrum

Op dinsdag 26 februari is er een lezing van het Rozenkruis getiteld 'Maria Magdalena, de ontbrekende schakel'. De lezing is vrij toegankelijk. Het begint om 20.00 uur en is afgelopen rond 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Voor meer informatie: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.