Afbeelding

De Meentwerf na lang proces eindelijk open

hilversum Met overdag muziek, workshops, een poppenkast en open ateliers en 's avonds een feest met partyswingband Stax Messengers is zaterdag 2 maart de feestelijke opening van De Meentwerf, een culture broedplaats in de Hilversumse Meent.

Er zijn zes ateliers in het gebouw aan de Mierenmeent 122 en een ontmoetingsruimte, La Kantina,. Daar is ruimte voor voorstellingen, workshops, activiteiten en vrijdags eten. De Meentwerf is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne, die tien jaar leeg heeft gestaan. In 2014 nam een aantal buurtbewoners het initiatief het pand te herontwikkelen. Na een lang proces met de gemeente en een stevige verbouwing is het dan nu zover: het pand wordt heropend.

Het openingsfestival is 2 maart van 15.00 tot 0.00 uur. Om 16.00 uur zullen burgemeester Pieter Broertjes én kinderburgemeester Louise de Wit de Meentwerf officieel openen. Om 18.00 is er eten in La Kantina.
Voor meer informatie zie www.meentwerf.nl.


Finale 'Wie is de Mol?' ook bij Vue Hilversum

hilversum De finale van 'Wie is de Mol?', op zaterdag 9 maart, is dit jaar wederom te zien in enkele Vue-bioscopen. Hilversum staat ook in dat rijtje.

Vorig jaar konden 'Molloten' voor het eerst de ontknoping op het grote doek bekijken bij zeven vestigingen van de bioscoopketen. Alle zalen zaten toen vol. Dit jaar is de finale bij meer bioscopen te zien. Vue vertoont de finale van 'Wie is de Mol?' op zaterdag 9 maart dit jaar in twaalf vestigingen. AVROTROS-leden hebben voorrang op de kaarten en kunnen nu al kaarten kopen. Vanaf komende zaterdag zijn de kaarten voor álle liefhebbers verkrijgbaar via de website van Vue.

Via de website van Vue kunnen de fans een plek bemachtigen. Een kaartje kost 5 euro. Bezoekers krijgen hiervoor ook verse popcorn.