Het crematorium op de Zuiderhof.
Het crematorium op de Zuiderhof. Foto: Bastiaan Miché

College en rekenkamer blijven lijnrecht tegenover elkaar staan

vervolg van de voorpagina

Op één punt is het vorige college van burgemeester en wethouders slordig geweest in 2016 voordat de raad 'ja' zei tegen de oprichting van Uitvaartstichting Hilversum, maar van onjuiste informatie aan de raad is geen sprake. Dat stelt wethouder Arno Scheepers. Daar denkt de Rekenkamer Hilversum nog altijd anders over.

Na de uitvoerige behandeling van het rapport van de rekenkamer in de commissie Ruimtelijke Ordening staan het college en het onafhankelijke orgaan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Het is welles-nietes of het oude college onjuiste gegevens heeft verstrekt aan de gemeenteraad. Wethouder Arno Scheepers veert op één punt mee. Het vermelden in de stukken van een subsidie terwijl het om een lening ging, is een slordigheid. Dat is absoluut geen doelbewuste misleiding geweest en daarom is de conclusie van de rekenkamer onjuist, aldus de wethouder. Katja Bongers van de rekenkamer geeft desgevraagd aan niet te wijken van de getrokken conclusie.

De coalitiepartijen wijzen er vooral op dat de raad zelf scherper moet zijn. De raadsleden moeten de hand in eigen boezem steken en niet zozeer het college. De oppositie kan zich daar niet in vinden. Over één ding is iedereen het eens: de financiële paragrafen in de voorstellen moeten glashelder zijn. Daar ligt een taak voor het college. Scheepers pakt dit op en gaat dit bespreken met wethouder Karin Walters van Financiën.