Ook in de Jan van der Heijdenstraat tussen de Eemnesser- en Lorentzweg komt betaald parkeren.
Ook in de Jan van der Heijdenstraat tussen de Eemnesser- en Lorentzweg komt betaald parkeren. Foto: Bastiaan Miché

'Nu al een drama' tegenover 'wij hebben nu altijd plek'

Verdeelde reacties op de Facebookpagina van deze krant bij het bericht over de uitbreiding van het gereguleerd parkeergebied in Hilversum.

HILVERSUM De olievlek in Hilversum die gereguleerd parkeren (betaald parkeren in combinatie met vergunninghouderparkeren) heet, is per 1 juni 2019 weer iets groter. In bij elkaar zestien nu nog gratis straten en straatdelen in het Schilderskwartier, de Vogelbuurt en Jan van der Heijdenstraat moet de automobilist straks betalen.

Dat schrijft verkeerswethouder Annette Wolthers aan de gemeenteraad. De maatregel - een wens van de bewoners van de betreffende straten - is in eerste instantie voor een proefperiode van twee jaar. Doel is onder meer dat het aantal 'vreemdparkeerders' daar afneemt.
Dat parkeren 'emotie' is, zoals haar voorganger Floris Voorink altijd beweerde, blijkt wel uit de reacties op het verhaal op de Facebookpagina van De Gooi en Eembode. Zo vraagt Brit Swerissen zich af of de proef iets oplost. "Het enigste wat er gaat gebeuren is dat de bewoners van deze straten iets verder weg gaan parkeren waardoor het nog moeilijker wordt om in je eigen straat te parkeren. Het is nu al een drama en dat gaat nog erger worden denk ik."
Maar er zijn ook voorstanders, zoals Marjolein Bolle. "Wij zijn juist heel blij met vergunning parkeren, wonen vlakbij het station en alles wat met de trein ging en in het centrum werkt parkeerde zijn auto bij ons in de straat. Wij hebben nu altijd plek. Zelfs 's avonds als we weg zijn geweest. Dus het werkt echt en voor 30 euro per jaar. Wat zeurt iedereen nou."