Extra bomen in Noord kosten ruim een ton

HILVERSUM De Ingenieursbuurt in Hilversum-Noord krijgt een groene injectie. Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders een bedrag vrijgegeven voor het herplanten van 35 extra bomen in deze wijk.

Volgens de gemeente zijn de bewoners in november vorig jaar geïnformeerd over de vergroening. De extra bomen zijn onderdeel van het Investeringsprogramma en verharding in de Ingenieursbuurt. Tijdens het voorbereidingsproces is in het ontwerp ruimte gevonden om 35 nieuwe bomen te planten.

Uit het collegebesluit blijkt dat het om een geldsom van 105.000 euro gaat. De gemeente doet een beroep op het herplantfonds voor de dekking van dit extra groen. Het college is gemandateerd voor dit bedrag.


Verbazing over fusiegeluid
uit Haarlem

WIJDEMEREN Het Wijdemeerse college van burgemeester en wethouders (B en W) hekelt de recente uitspraak van gedeputeerde Jack van der Hoek van de provincie Noord-Holland die stelt dat de plassengemeente binnen anderhalf jaar met een oplossing moet komen voor het door de provincie gemeende bestuurskrachtprobleem. Lukt dat niet, dan stapt Haarlem naar de minister om alsnog een fusie af te dwingen.

De gedeputeerde deed zijn uitspraak op NH Nieuws. 'Verbazingwekkend', aldus fusiewethouder Joost Boermans. Hij vindt dat juist de afgelopen twee jaar forse stappen zijn gezet om de bestuurskracht te verbeteren en er komen flinke investeringen in grote ontwikkelingen, zoals het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen.

Het onderwerp Herindeling - op deze manier binnen drie maanden na het afblazen van de door de provincie ingezette herindelingsprocedure - weer op de politieke agenda plaatsen, leidt alleen maar tot onrust, meent Boermans. De timing zou ook zeer uitzonderlijk zijn, omdat Wijdemeren momenteel op verzoek van de provincie werkt aan de benoemingsprocedure voor een nieuwe vaste burgemeester. "Ook in dat licht is dit nieuwe standpunt zeer opmerkelijk en ongewenst", aldus de D66-wethouder.