Arrestaties na auto-inbraak in Kerkelanden

HILVERSUM Twee mannen uit Utrecht van 19 en 20 jaar zijn afgelopen nacht opgepakt voor een auto-inbraak op de Gomarushof. Daar was een ruit van een Audi A3 ingeslagen en het stuurwiel meegenomen.

Agenten kregen rond 3.35 uur een melding van een verdachte situatie in Kerkelanden en troffen vervolgens de betreffende auto aan. Op basis van een opgegeven signalement werden de twee Domstedelingen opgepakt. Het stuurwiel hadden zij niet bij zich. "Vermoedelijk is het stuur in de wijk Kerkelanden achtergelaten, al dan niet verstopt in een plastic zak, op de route van de Gomerushof naar de Diependaalselaan", schrijft de politie Hilversum op Facebook.


Gras nieuwe trainer Altius

HILVERSUM De opvolger van Herman Wallenburg is bekend en contractueel vastgelegd. Altius heeft Marco Gras aangetrokken als hoofdtrainer van de zaterdagderdeklasser.

Gras heeft al de nodige meters gemaakt als trainer in het Gooi. Eerder trainde hij al de selecties van Bloemenkwartier, Eemnes, BZC'13 en Olympia'25. Met de buren van Altius promoveerde hij vorig jaar van de vierde naar de derde klasse. Momenteel geniet hij van een sabbatical.
De benoeming is voor een jaar. Bij een positieve evaluatie is er de intentie om het contract met nog een jaar te verlengen, zo laat het Altius-bestuur weten.


Hoofdsponsor voor Metropole

HILVERSUM Luidde het Metropole Orkest in 2018 opnieuw de noodklok vanwege geldgebrek, een jaar later maakt het bekend dat BNP Paribas de exclusieve nieuwe hoofdsponsor wordt van het in Hilversum gevestigde gezelschap.

Daarnaast wordt BNP Paribas de naamgever van de concertserie 'Future of Jazz'. "Dit hoofdsponsorschap is bijzonder omdat het echt om de inhoud gaat. BNP Paribas ondersteunt de nieuwe serie 'Future of Jazz', waarmee een langgekoesterde wens in vervulling gaat", aldus directeur Jan Geert Vierkant van het Metropole Orkest.