Luchtfoto van de Meentwerf.
Luchtfoto van de Meentwerf. Foto: Andrea Bartosofa

Vrijdag 1 maart

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject

Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek heeft als doel om mensen die door sociale, lichamelijke en psychische problemen in een isolement zijn geraakt, in contact te brengen met vrijwilligers. De deelnemers en de vrijwilligers - de Maatjes - ondernemen samen activiteiten waarbij ontspanning, onderling contact en het doorbreken van sociaal isolement vooropstaan. Elke eerste vrijdag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte aan de Orchideestraat 8 in Hilversum.

Biljarten

14.00 uur | Biljart- en dartcentrum

Houdt u van biljarten? Kom dan eens gezellig langs. Wij zijn, behalve de zondag- en maandagmiddag, iedere dag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. Verder zijn we doordeweeks iedere avond geopend vanaf 18.30 uur.

Haak maar aan

14.30 uur | Bibliotheek Loosdrecht

Iedere vrijdagmiddag van 14.30-16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om aan te haken, maar breien mag ook! Aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. De koffie en thee staan klaar! Alle zelfgemaakte spullen schenken we aan de weggeefwinkel.

Zaterdag 2 maart

Repair Café

10.00 uur | Bibliotheek Loosdrecht

Hebt u kapotte huishoudelijke apparaten of een blouse waar de knoop vanaf is? En lukt het u niet zelf om het te herstellen? Dan kunt u terecht bij het Repair Café. Onze handige vrijwilligers kunnen u (kosteloos) helpen met de reparatie.

Culturele Broedplaats

15.00 uur | De Meentwerf

Openingsfestival in de Meentwerf. Vanaf 15.00 uur activiteiten voor kinderen en volwassenen. Om 16.00 uur officiële opening door burgemeester Pieter Broertjes én kinderburgemeester Louise de Wit. Vanaf 18.00 uur lekker eten. 's Avonds feest met livemuziek van de partyswingband Stax Messengers. Meer informatie op www.meentwerf.nl.

Bingo

19.30 uur | BZC '13

Gezellige bingo bij BZC'13 aan het Jagerspaadje. De zaal gaat om 19.30 uur open en we starten om 20.00 uur.

Zondag 3 maart

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een wandeling door het bos voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook geweest is. We vertrekken om 10.00 uur bij de ingang van Beeldentuin De Zanderij, Oude Meentweg 2 te Hilversum. We willen lotgenoten met elkaar in contact brengen. Kosten voor deelname zijn € 10,- (contant). Aanmelden: info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Goois Symfonie Orkest

15.00 uur | MCO, Heuvellaan

Een Brits-Duits concert van het Goois Symfonie Orkest op 3 maart. In het MCO-gebouw klinken werken van Bruch, Elgar en Delius. Wederom een spannend programma van het Goois Symfonie Orkest. De Enigma Variaties van Edward Elgar zitten vol raadsels, maar zijn vooral muzikaal boeiend. Sommige variaties duren nog niet eens een minuut. En het hoogtepunt van deze symfonie is misschien wel het langzaamste deel, in het midden van het stuk. Kaartverkoop: https://www.mcogebouw.nl/agenda/voorjaarsconcert en vanaf 14.30 aan de zaal (alleen pinnen) Prijs: € 15,- (donateurs € 10,-); tot 18 jaar € 5,-; tot 12 jaar gratis.

Maandag 4 maart

Tai chi bij Viore

15.00 uur | Viore

Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker: tai chi. De docent is ervaren en houdt rekening met wat iedere deelnemer wel en niet kan. Aanmelden via programma@viore.org of 035-6853532.

Open avond Vrijmetselarij

19.30 uur | Vrijmetselaars Loge

Maak kennis met de Vrijmetselarij en de drie Hilversumse Loges. Filosoof en theoloog Gerko Tempelman zal een lezing verzorgen met de titel 'Ongeneeslijk religieus'. Toegang gratis. Aanmelden: opendag@vrijmetselarij-hilversum.nl.

Dinsdag 5 maart

10.00 uur | De Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staan klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Energieloket Hilversum

19.00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur nu gratis terecht bij Hilversums eerste energieloket, dat elke week op dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur de deuren opent aan de Lage Naarderweg 71A. Er zijn deskundige energiecoaches van HilverZon aanwezig die helder advies geven.

Woensdag 6 maart

Introductiecursus

15.00 uur | Spelevaart

Naast het organiseren van kinderconcerten en het bezoeken van basisscholen is het Gooisch Fanfare Orkest constant op zoek naar jeugdige leden om de startersklas en het opleidingsorkest aan te vullen. Al op jonge leeftijd (vanaf gemiddeld 8 à 9 jaar) kunnen kinderen zich aanmelden als leerling. Je hoeft zelf geen duur instrument aan te schaffen. Dit krijg je in bruikleen. De cursus vindt plaats in Spelevaart, Vaartweg 63a, en begint op woensdagmiddag 6 maart van 15.00 tot 15.30 uur en duurt 5 weken.