'Behoefte aan tussenschool'

Vervolg van de voorpagina

"Nu nog geven wij leerlingen een kans die eigenlijk op het speciaal onderwijs beter op hun plek zijn. De school zal kijken of de ondersteuningsmogelijkheden van de school goed passen bij wat de leerling nodig heeft. Is dat niet het geval, dan kan de leerling doorverwezen worden."
Dat schrijft College de Opmaat in een brief aan de ouders naar aanleiding van het kritische inspectierapport over de vmbo-school. Binnen De Opmaat is men druk doende met plannen voor 'gepersonaliseerd leren', vertelt vestigingsdirecteur Serge Steenman. Kijken naar het individu en leren op maat, zijn daarbij de gedachten. Maar het grootste probleem is volgens de vestigingsdirecteur dat De Opmaat wordt gezien als reguliere school, terwijl er in zijn ogen eerder sprake is van het grijze midden tussen het reguliere en speciaal onderwijs.
Volgens Steenman is er dus behoefte aan een 'tussenschool' tussen het reguliere en speciaal onderwijs. Tijdens het gesprek tussen de schoolleiding en de gemeente, dat na de vragen van de PvdA er zeker lijkt te komen, moet dit volgens hem zeker op de agenda staan.


Verkeersborden terugbrengen

HILVERSUM Dat Hilversum bijna 12.000 verkeersborden telt, vindt ook wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid veel. Als de mogelijkheid zich voordoet, dan gaat de gemeente het aantal borden terugbrengen.

Dat laat zij weten in haar beantwoording op vragen van partijgenoot Anne S. de Jong. De D66'er stelde vragen over het aantal verkeersborden in Hilversum. Hij ergert zich aan de vele verkeers- en informatieborden en wilde van de wethouder weten of het niet een tandje minder kan.

Dat is inderdaad mogelijk, zo geeft Wolthers aan. Hier wil zij stapsgewijs invulling aan geven. Bij kleine verkeersmaatregelen, onderhoudswerkzaamheden of kleine projecten in een straat of buurt ontstaan kansen om het aantal borden tot het wettelijk noodzakelijke te verminderen.
Hilversum telt 11.500 verkeers- en informatieborden. Daar komen nog eens 150 bewegwijzeringsborden bij van de Nationale Bewegwijzeringsdienst (voorheen ANWB) en 100 routeborden/paaltjes van de fiets- en wandelnetwerken van de Regio Gooi en Vechtstreek.