Weer nieuwe Hilversums Belang

HILVERSUM Henriëtte Bijl komt de gelederen van Hilversums Belang versterken. Fractievoorzitter Henk Blok maakt bekend dat zij zijn partij vertegenwoordigt als commissielid.

Bijl heeft politieke ervaring. Zo was zij eerder raadslid in Apeldoorn en in de vorige periode commissielid namens de PvdA in Hilversum. De oud-sociaaldemocraat neemt zitting in de commissie Zorg en Samenleving. "Zij gaat zich inzetten voor het sociaal domein", aldus Blok. "Henriëtte woont in Oost en daar gaat zij zich extra sterk voor maken", luidt zijn vervolg. Hilversums Belangs nieuwste aanwinst is directie- en bestuurssecretaris van het Fonds Gehandicaptensport en bestuurslid van Hilversum Verbonden.
Een maand terug kondigde de jongste Hilversumse politieke partij de eerste versterking aan. Marike van de Tol is inmiddels beëdigd als commissielid voor Hilversums Belang, dat tot stand kwam toen de wegen van Hart voor Hilversum en Blok zich eind 2018 scheidden.


Doorgaan met struikelstenen

HILVERSUM Het project struikelstenen krijgt - nadat het even heeft stilgelegen - een vervolg. En dus komen er de komende jaren nog 408 kleine steentjes, die worden geplaatst ter nagedachtenis aan de Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Hilversum hebben gewoond, zijn weggevoerd en ter dood gebracht.

De kleine, goudglimmende stenen in het trottoir zijn daarmee een tastbare herinnering aan de verschrikkingen van die tijd. De struikelstenen zijn een initiatief van Duitse kunstenaar Gunter Demnig en vormen samen het grootste kunstproject in de openbare ruimte in Europa.
De gemeenteraad van Hilversum besloot al in 2015 dat zij 750 struikelstenen wilde laten plaatsen in de hele stad. Inmiddels zijn er 272 stenen geplaatst. Ook is er het Rudelsheimmonument, ter nagedachtenis aan zeventig omgebrachte kinderen en begeleiders van de voormalige Rudelsheimstichting. De Stichting Instandhouding Joods Erfgoed Gooi en Vechtstreek gaat de komende jaren de resterende 408 struikelstenen plaatsen. Wethouder Wimar Jaeger denkt binnenkort de eerste nieuwe namen te kunnen melden.