Kleine spoorbomen: pas op de plaats

HILVERSUM Hilversum maakt even pas op de plaats in het proces kleine spoorbomen. Aanleiding is de onrust in met name Oost over de geuite voorkeur voor verkeersvariant KL26. "Die commotie willen we wegnemen", zegt wethouder Arno Scheepers.

De al veelbesproken - en door veel bewoners in Oost gekraakte - variant KL26 blijft volgens het college van burgemeester en wethouders (B en W) de beste optie om de 'gevaarlijke' en 'onoverzichtelijke' kruising kleine spoorbomen verkeersveiliger te maken. Desondanks ziet ook Scheepers dat het B en W maar niet lukt om die onrust in de buurt weg te nemen. "Ik snap ook heel goed dat als je meer auto's in je straat krijgt dat niet prettig is."
Scheepers benadrukt daarmee dat Hilversum de onrust en protesten uit de buurt wel degelijk serieus neemt. Daarom maken B en W de komende maand pas op de plaats. Met de bewoners wil Scheepers nogmaals uitgebreid het gesprek aangaan. Ook komt er een wijkveiligheidsonderzoek (door een onafhankelijk bureau) waarin verder wordt gekeken dan de kruising kleine spoorbomen. De resultaten van dat onderzoek en die gesprekken worden dit najaar voorgelegd aan de gemeenteraad.
Desondanks blijft de wethouder van mening dat variant KL26 - gezien de betere score als het gaat om verkeersveiligheid en doorstroming op en rond de overgang ten opzichte van KL28 - het beste plan is.

15 'Geen valse hoop'