Kwintet Eemjazz komt naar de Hilversumse Meent.
Kwintet Eemjazz komt naar de Hilversumse Meent. Foto: Hansje Armbrust

Donderdag 7 maart

Ragazzi Quintet

19.00 uur | Zuiderhof

Bekend om hun veelzijdige programma van klezmer, jazz, pop, tango, blues, minimal én klassiek: het Ragazzi Quintet! U heeft ze mogelijk gezien bij de TOP2000 waar ze zelfs een nummer van DJ Avicii hebben gespeeld. Vijf jonge talenten die met drie cello's en twee violen vrijwel alles kunnen spelen. En 7 maart a.s. dus live in de aula bij Uitvaartstichting Hilversum. Meldt je z.s.m. aan voor een muzikale belevenis via rbeemsterboer@uitvaartstichtinghilversum.nl.

Improvisatiecomedy

20.00 uur | De Vorstin

Voor het derde jaar op rij spelen de Comedy Cowboys improvisatiecomedy in de stijl van De Lama's en 'Whose line is it anyway' in de Vorstin in Hilversum. Ter plekke verzinnen zij grappen, sketches, liedjes en raps waarvan jij het onderwerp mag bepalen. Ad-Just Bouwman, bekend van 'Lama gezocht', heeft het zooitje ongeregeld samengebracht. Dankzij de wisselende setting is het altijd een verrassing wat er deze keer zal gebeuren. Kaarten kosten 5 euro.

Monumenten/duurzaamheid

20.00 uur | De Kapel

Hoe kan je in een monument of beschermdstadsgezichtwoning je energieverbruik terugbrengen? De welstandscommissie geeft aan dat er in overleg veel mogelijk is. Bewoners hebben vaak een ander idee. De praktijk leert dat er wel degelijk veel mogelijk is, maar onder randvoorwaarden die voor bewoners vaak niet haalbaar zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden schetsen de energiecoaches van HilverZon een beeld van wat wel en wat niet kan. Bewoners kunnen ter plekke eigen voorbeelden voorleggen. Kom dus naar de informatiebijeenkomst.

Vrijdag 8 maart

Gezelligheidssoos

10,00 | De Koepel

Een gezellige ochtend voor een kop koffie, rummikub, klaverjassen, soms een lunch, soms een uitstapje. Maar het contact en gezelligheid staan bovenaan. Bijdrage is 3 euro per maand. Informatie: Gert Bos, 06-19227082.

Goede Voornemens

12.00 uur | DAC

Deze tentoonstelling in het Dudok Architectuur Centrum toont alle plannen van het 'Media Park tot het Sportpark'. Maar wat is de samenhang tussen al deze plannen en hoe kan de som der delen een boost geven aan Hilversum als mediastad? Wat is de betekenis van het spoor en wat zijn de kansen en obstakels?

Politiek in Balans?

19.30 uur | Raadhuis

In 2019 is het 100 jaar geleden dat vrouwen mochten kiezen en gekozen mochten worden. Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, organiseert GroenLinks Hilversum een netwerkevenement dat volledig in het teken zal staan van vrouwenparticipatie in de politiek. Na een interessante introductie start het debat op basis van enkele stellingen. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang programma om 20.00 uur. Om 21.30 uur toosten we op 100 jaar vrouwenkiesrecht. Meld je aan via https://hilversum.groenlinks.nl/agenda.

Seinconcerten

20.15 uur | de Morgenster

In 2012 in Londen geformeerd, is het Busch Trio zeven jaar later een van de toonaangevende trio's ter wereld. In 2016 wonnen zij de Anton Kersjes-prijs, de belangrijkste kamermuziekprijs in Nederland. De keuze voor de naam Busch Trio vloeit voort uit het feit dat violist Mathieu van Bellen de viool van vioollegende Adolf Busch bespeelt, een Guadagnini uit 1783. Als trio wonnen zij prijzen in diverse competities. Het Busch Trio is momenteel bezig met een cd-project bij Alpha Classics om alle kamermuziekwerken van Dvorãk voor piano en strijkinstrumenten op te nemen.

Zaterdag 9 maart

Leliediscoavond

20.00 uur | De Koepel

Op zaterdag 9 maart is er weer de grote Leliedisco voor mensen met een beperking op de leukste eigen plek in het Gooi waar men uit kan gaan. Entree is 2 euro, zaal open 19.30 uur. De Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum. Info: gbos@versawelzijn.nl.

EemJazz

20.00 uur | De Kruisdam

Geen house, geen Strauss, geen stress: Eemjazz. Dit kwintet, bijna 38 jaar jong en ervaren, treedt zaterdagavond 9 maart op in het kader van 'De Meent Cultureel' in Wijkcentrum De Kruisdam in de Hilversumse Meent. Eemjazz speelt in de volgende bezetting: Peter Ivan (cornet, bugel, fluitje!), Frits Armbrust (klarinet, saxen), Hansje Armbrust (gitaar, zang), Hans Rombouts (bas) en Hans Bernard (klein slagwerk, zang). Zie ook www.hilversumsemeent.nl.

Zondag 10 maart

Architectuurwandeling

14.00 uur | DAC

Van Gooise omroepvilla's tot het Media Park. Een bijzondere wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale, maar ook spraakmakende omroepgebouwen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur en start in het Dudok Architectuur Centrum aan de achterzijde van het raadhuis.

Bingomiddag

14.00 uur | De Zoutkeet

Op zondag 10 maart is er weer een bingo. Met lekkere hapjes. Wijkcentrum de Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, Hilversum.

Maandag 11 maart

Inloopspreekuur

10.00 uur | Wijkcentra

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Maandag tussen 10.00 en 11.30 uur: wijkcentrum Lopes Dias. Dinsdag tussen 15.30 en 17.00u: wijkcentrum De Kleine Lelie. Donderdag tussen 10.00 en 11.30 uur: wijkcentrum St. Joseph.