Steekpartij na conflict over verkoop auto

hilversum De steekpartij in een appartementencomplex aan de Vaartweg vrijdagmiddag ontstond na een 'zakelijk conflict' over de verkoop van een auto. Dat zegt een politiewoordvoerder. Bij het incident raakte een 37-jarige man ernstig gewond.

Rond 16.00 uur troffen agenten de zwaargewonde man aan. Een traumahelikopter werd ingezet en het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De omgeving was lange tijd afgezet. Hij is direct geopereerd aan zijn verwondingen en zijn gezondheidstoestand is als stabiel te omschrijven, meldt de politie. Een paar uur na het incident is een 58-jarige Hilversummer, die bij het incident zou zijn betrokken, aangehouden. Hij meldde zichzelf op het politiebureau. De witte VW Golf, die direct na het incident met hoge snelheid zou zijn weggereden, is nog niet gevonden.


OM niet in hoger beroep in zaak
't Perronnetje

HILVERSUM Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland (OM) gaat in de zaak tegen (inmiddels oud-)eigenaresse Gilly Emanuels van ijssalon 't Perronnetje in Hilversum niet in hoger beroep en legt zich neer bij het vonnis van 20 februari.

De rechtbank oordeelde toen dat Emanuels een van de jongeren had geslagen met een stok, er kan echter vanwege de voorgeschiedenis beroep worden gedaan op 'putatief noodweerexces'. Daarom is de onderneemster, die lange tijd door jongeren uit de buurt werd geterroriseerd en tijdens die bewuste dag in augustus 2017 een mandarijn tegen haar aan kreeg gegooid, niet strafbaar.
Het OM vindt nu enerzijds dat het vonnis aanknopingspunten geeft voor een hoger beroep. Anderzijds schat het OM in dat verdere vervolging niet beter recht zal doen aan de situatie.