De expositie 'GEEL' in Lopes Dias.
De expositie 'GEEL' in Lopes Dias. Foto: Rob Knopperts

Vrijdag 15 maart

Expositie 'GEEL'

9.00 uur | Lopes Dias

Fotoclub 't Gooi exposeert in Woondienstencentrum Lopes Dias. Dit keer is het thema van de expositie 'GEEL'. Geel staat onder andere voor licht, warmte, stimulatie, helderheid, vrolijkheid, opgewektheid, geluk en energie. De lente ook. De expositie is te bezoeken op werkdagen van 9.00-22.00 uur. Op zaterdag en zondag is de expositie te bezoeken bij nader aangekondigde evenementen.

Zaterdag 16 maart

Chi Neng Qigong

11.00 uur | De Zoutkeet

Iedere zaterdag introductieles mogelijk van 11.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum de Zoutkeet (tegen gereduceerd tarief). De lessen worden gegeven door Gerda Schoots, erkend instructeur. Opgave en info via 06-24 35 31 38 of adco90@planet.nl.

Repair Café Hilversum

11.00 uur | De Zoutkeet

Een keukenmachine, audioapparatuur, tuingereedschap, computer of kinderspeelgoed kapot? Laat het repareren in het Repair Café. Ook voor textiel waar een scheur of een gaatje in zit, kun je bij het Repair Café terecht. Voor onze enthousiaste vrijwilligers is het steeds weer een uitdaging om dat wat kapot is te repareren. Het Repair Café-initiatief beoogt duurzaamheid door kapotte spullen een tweede leven te geven. Kijk op www.hilversumverbonden.nl/repaircafe voor meer informatie.

'My Fair Lady'

13.00 uur | De Meidoorn

Op 23 en 24 november 2019 wordt de beroemde musical 'My Fair Lady' uitgevoerd in theater Spant in Bussum. Muziektheater Spotlight zoekt zangers en acteurs die willen meespelen en –zingen in deze spectaculaire klassieker. Iedereen vanaf 18 jaar die belangstelling heeft om aan dit stuk mee te doen is van harte welkom tijdens het auditieweekend op zaterdag 16 en zondag 17 maart. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.muziektheaterspotlight.nl of bellen met Eric Brand (06-15650941).

Sunrise to Sunset

15'00 uur | Oude Kerkje

Op zaterdag 16 maart om 15.00 uur geeft Canticum Anglicum een gratis koffieconcert in het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168 te Kortenhoef. Dirigent is Marga Schoutens, m.m.v. Trio Lamy, met werken van o.a. Britten, Vaughan Williams en David Lang.

Concert Popkoor 'NJOY

15.00 uur | MCO

Popkoor 'Njoy geeft twee concerten op 16 maart in het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan in Hilversum: om 15.00 uur en om 20.00 uur. Met hedendaagse en oudere popsongs. Kaarten via de website popkoorhuizen.nl of aan de zaal.

VVD politiek café

15.30 uur | Ottenhome

Op zaterdag 16 maart organiseert VVD Wijdemeren een politiek café in Ottenhome in Kortenhoef. U ontmoet Peter Smit, lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen, en Joost van Gilse, kandidaat voor Provinciale Staten. Iedereen is van harte welkom.

'The Hunger Games'

20.00 uur | De Deur

Gebaseerd op de succesvolle film 'The Hunger Games' voert Evangeliegemeente De Deur het toneelstuk 'De Zonde Games' op. Ook hier worden de deelnemers verplicht deel te nemen aan verschillende spellen. Aangezien dit niet vrijwillig is, ontstaat er een opstand en komen de spelen in gevaar. Tussen de bedrijven door wordt de avond opgevuld met muziek van de akoestische band Unlimited Grace. Toegang is gratis. Voor info: 06-51507971

Zondag 17 maart

Rommelmarkt

10.00 uur | De Corvers

Op zondag 17 maart is er vanaf 10.00 weer een rommelmarkt in clubhuis De Corvers aan de Beresteinseweg te Hilversum. Leuke prijsjes voor speelgoed, kleding, elektra, boeken en glaswerk. Zie www.decorvers.nl.

Rommelmarkt

10.00 uur | Lopes Dias

In Wijkcentrum Lopes Dias is er op zondag 17 maart weer een grote rommelmarkt. Voor goedkope spullen kunt u rondneuzen bij de vele verkopers. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur. Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213, Hilversum.

Expositie 85

10.12 uur | Regenboogkerk

De 85ste expositie van de Regenboogkerk wordt zondag geopend na de kerkdienst. In het kader van de 40 dagentijd is voor de wand gekozen voor een passend werk met bescheiden afmetingen. Het zijn de 12 staties die gekalligrafeerd zijn op een sobere airbrushachtergrond door Riet Hogenberg uit Bussum. In de vitrine zal keramisch werk van Ans Steutel worden tentoongesteld. Openingstijden: alle zondagen van ca. 11.15-12.15 uur en alle dinsdagen van 10.00 - 12.00 uur

Architectuurwandeling

14.00 uur | Restaurant Parc

De Bloemenbuurt lijkt een gewone buurt in Hilversum. Echter, dit is de eerste wijk met sociale woningbouw die in opdracht van een gemeente is ontwikkeld. Onder leiding van een gids ziet en hoort u alles over de opbouw van de wijk. Aanmelden via info@architectuurcentrum.nl. Na aanmelding ontvangt u een e-mail met nadere bijzonderheden en informatie over de manier van betalen. De start is bij Restaurant Parc. Kosten: € 14,- per persoon.

Dinsdag 19 maart

Filmisch Railjournaal

19.45 uur | Lopes Dias

Het Journaalteam van het Railtheater Amsterdam geeft u zijn nieuwsfeiten bij spoor- en trambedrijven in binnen- en buitenland te zien uit de periode 1-12-2017 t/m 31-12-2018. De bewegende beelden met synchroon geluid en livecommentaar over zaken als railjubilea, nieuw materieel, nieuwe/gewijzigde/opgeheven lijnen en andere actualiteiten komen weer in chronologische volgorde in beeld. Zie ook www.nvbs.com.