De Gooise Karavaan begon en eindigde zaterdag bij de Amerpoort.
De Gooise Karavaan begon en eindigde zaterdag bij de Amerpoort. Foto: Bastiaan Miché

Al paar duizend krabbels voor behoud Gooise Karavaan

HILVERSUM Misschien wel voor de laatste keer reed een grote stoet van 85 vrachtwagens luid toeterend door deze regio tijdens de Gooise Karavaan. Inmiddels is er een onlinepetitie opgestart - en al 2.500 keer ondertekend - om het evenement de komende jaren toch door te laten gaan. "Als je ziet hoeveel plezier de mensen hebben. Zo mooi om te zien. Dit mooie evenement moet zeker doorgaan!"

De vrachtwagens reden zaterdag van de Amerpoort luid toeterend door onder meer Baarn, Laren, Huizen, Bussum en Hilversum met aan boord mensen met een verstandelijke beperking. Het werd een extra feestelijke editie omdat het de laatste keer zou zijn dat motoragenten van het korps Eemland de door Kiwanis Laren georganiseerde Truckersrun kunnen begeleiden.
Maar daar is dus niet iedereen het mee eens. Via een onlinepetitie wil men de Gooise Karavaan houden zoals die is. "Voor deze mensen is dit jaarlijkse evenement een dag om naar uit te kijken, om gezien te worden en om te genieten van alle aandacht", aldus de initiatiefnemer van de petitie.