Vorig jaar liet Oost al van zich horen. Ze willen dat ze in het raadhuis beter luisteren naar hen, zo ook in de plannen voor het station.
Vorig jaar liet Oost al van zich horen. Ze willen dat ze in het raadhuis beter luisteren naar hen, zo ook in de plannen voor het station. Foto: Bastiaan Miché

'Het gaat om onze toekomst en die van onze kinderen'

Ze gaan ervan uit dat de politiek kiest voor nader onderzoek en een breder gedragen plan. Zo niet, dan doen de bewoners in Oost het zelf wel.

vervolg van de voorpagina

Als de meerderheid van de raad geen pas op de plaats wil maken, zoals het college van burgemeester en wethouders dat wel heeft gedaan met de bedachte oplossingsrichting bij de kleine spoorbomen (KL26) dan pikken de zeven buurtverenigingen de handschoen op die de politiek laat liggen. "We staan op een belangrijk kruispunt in de Hilversumse geschiedenis waar het gaat om onze toekomst en die van onze kinderen. Daar zetten we ons dan ook met alle kracht voor in."

Overigens melden zij dat ze zich niet voor kunnen stellen dat de Hilversumse fracties ongevoelig zijn voor het steeds harder doorklinkende statement om de plannen voor het stationsgebied nog eens goed tegen het licht te houden en in de plannen vooral te kijken naar een betere samenhang tussen Oost en het centrum.

"We staan op het punt een historische beslissing te nemen die het gezicht van Hilversum voor de komende honderd jaar gaat bepalen. Daar moet je goed over nadenken", aldus de bezorgde bewoners. "Bij zo'n ingrijpend plan kunnen de verschillende belangen een open gesprek en een heldere afweging vertroebelen. Gezien de cruciale betekenis en de vergaande gevolgen van de keuzes vinden wij het van groot belang dat, mede gelet op de voortschrijdende inzichten, alle argumenten worden meegewogen", is de boodschap die zij meegeven aan de politiek.