De oversteek.
De oversteek. Foto: Bastiaan Miché

Geen zebrapad op 'gevaarlijke' oversteek Groest - markt

HILVERSUM Verkeerswethouder Annette Wolthers ziet niets in de aanleg van een zebrapad op de volgens sommigen gevaarlijke oversteek tussen de Groest en het Marktplein. Dat zei de wethouder na vragen van de SP.

Hoewel Wolthers beseft dat de oversteek onveilig kan overkomen, is er geen aanleiding - bijvoorbeeld op basis van ongevallen - voor een zebrapad in het 'sharedspacegebied' (voor alle weggebruikers). De verkeersveiligheid gaat er niet mee omhoog en bovendien leidt het alleen maar tot langere opstoppingen. Om de verkeersveiligheid toch te vergroten, wordt de verkeersdrempel daar wel iets verhoogd.
De SP was in de pen geklommen nadat inwoners bij de socialisten hadden geklaagd over de oversteek. Volgens raadslid Pierre van Rooden is het gebied weliswaar ingericht als shared space, maar de voetganger denkt vanwege de bestrating voorrang te hebben. "Eén inwoner verhaalde hoe hij bij het oversteken bijna door een vrachtwagen was geschept. De bestuurder van de wagen bekommerde zich niet om het lot van de man, en wierp hem zelfs nog enkele verwensingen toe."