The Barbican Quartet.
The Barbican Quartet. Foto: Met toestemming

Vrijdag 22 maart

Expositie 'GEEL'

9.00 uur | Lopes Dias

Fotoclub 't Gooi exposeert in Woondienstencentrum Lopes Dias. Dit keer is het thema van de expositie 'GEEL'. Geel staat onder andere voor licht, warmte, stimulatie, helderheid, vrolijkheid, opgewektheid, geluk en energie. De lente ook. De expositie is te bezoeken op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur.

Goede Voornemens

12.00 uur | DAC

De tentoonstelling 'Van Mediapark tot Sportpark’, tot en met 12 mei te zien in het Dudok Architectuur Centrum, toont alle plannen die op dit moment voor het gebied tussen Media Park en Sportpark in ontwikkeling zijn. Maar wat is de samenhang tussen al deze plannen en hoe kan de som der delen een boost geven aan Hilversum als Mediastad?

Keezenspel

19.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Vanaf 1 maart is het mogelijk om elke vrijdagavond gezellig met het Keezenspel te komen spelen. Binnenlopen vanaf 19.15 uur. De kosten zijn 5 euro per maand of voor een enkele keer meedoen 1 euro.

Lente Open Podium Globe

19.30 uur | Studio 8 MCO

Het Lente Open Podium van Globe is een maandelijks platform voor amateurs en professionele artiesten in Hilversum en omgeving. Hou je van klassiek, pop of jazz, kom dan genieten van het Open Podium in Studio 8 van het MCO op de Heuvellaan 33. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis, ruime parkeergelegenheid. Informatie www.globeckc.nl.

Zaterdag 23 maart

The Barbican Quartet

15.30 uur | De Kapel

Het Barbican Quartet werd opgericht op de Guildhall School of Music and Drama, waar alle vier de musici op dat moment studeerden. Zij maakten hun debuut in 2017, in de Wigmore Hall, dankzij de toekenning van de Maisie Lewis Award. In de Kapel spelen zij: Sätze, opus 5 -Anton Webern, Strijkkwartet nr. 3, opus 67 -Johannes Brahms, Strijkkwartet opus 44/2 - Felix Mendelssohn Bartoldy. Entree contant 10 euro. Info: www.dekapel.nu. Reserveren: koster@dekapel.nu.

J.S. Bach

16.30 uur | Grote Kerk

Voor het eerst bij Cantate op de Brink een passie van Johann Sebastian Bach. Op zaterdagmiddag 23 maart klinkt om 16.30 uur in de Grote Kerk het eerste deel van de Johannes Passion. Gelouterde solisten voeren het meesterwerk uit, samen met zangers van de Nederlandse Händelvereniging en het orkest van Cantate op de Brink. De toegang is vrij, met een collecte na afloop. Het eerste deel van de Johannes Passion duurt een klein uur.

Jonge pianisten

18.00 uur | MCO

Tijdens deze avond krijgt het publiek een unieke kans om kennis te maken met de concertpianisten van morgen. Een aantal jonge piano-toptalenten (6 tot 15 jaar) van Nederlandse bodem, studerende bij concertpianiste Denise Lutgens aan Globe CKC Hilversum, zullen samen met hun docente een divers pianoprogramma ten gehore brengen met onder andere werken van Bach, Beethoven, Grieg, Mozart en Rachmaninoff. Het entreegeld van 15 euro zal volledig worden besteed aan de ontwikkeling en verdere studie van de jonge Globe-talenten.

ART - Succesvolle komedie

20.15 uur | Theater Gooiland

In deze komedie kruipen Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom in de huid van de vrienden Serge, Mark en Ivan. Wat gebeurt er als hun vriendschap onder druk komt te staan? ART is een van de meest succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Opgevoerd door drie acteurs, bekend bij een groot publiek door hun rollen in verschillende televisieseries.

Zondag 24 maart

Rond-om-de-tafel

9.45 uur | Tafeltenniscentrum

Een potje tafeltennis thuis, op het schoolplein of op de camping, wie heeft het niet gedaan? Maar wedstrijdjes spelen bij een tafeltennisvereniging is voor veel kinderen een nieuwe ervaring. Het Kinder Tafeltennisfeest voor basisscholen is bedoeld om kinderen van 6 t/m 12 jaar kennis te laten maken met de tafeltennissport. Inschrijven kan via school of individueel. De kosten zijn 2,50 euro per kind. Inschrijfformulieren zijn te verkrijgen via e.staffhorst@gmail.com.

Kinderbeurs

10.00 uur | Dudok Arena

270 kramen met Nieuws én tweedekanskinderkleding en -speelgoed. Veel aanbod en dat voor leuke prijzen. Tickets, info of aanmelden als verkoper kan via www.GooiseKledingbeurs.nl (zowel particuliere als zakelijke verkoop).

Familiebingo

14.00 uur | De Koepel

Een gezellige familiebingo op zondag 24 maart. Voor kinderen, ouders, ouderen, mensen met een beperking. Niemand gaat met lege handen naar huis. De Koepel, Kapittelweg 399a, Hilversum.

Architectuurwandeling

14.00 uur | Kleine Drift 17

Architectuurwandeling in Hilversum-Noordoost. De wandeling gaat langs de woonwijken en scholen van Dudok, industrieel erfgoed en hedendaagse woon- en werkgebieden. Zie voor informatie en aanmeldingen www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Jaarlijks concert

14.30 uur | Morgensterkerk

De Eerste Gooise Accordeon Vereniging Musicorda geeft 24 maart haar jaarlijkse concert in 'De Morgenster' aan de Seinstraat 2. Musicorda heeft een A- en een B-orkest. Beide orkesten treden op en staan onder leiding van dirigent Wim Becker. Een mooie gelegenheid voor een (hernieuwde?) kennismaking met dit orkest. Het afwisselende programma start om 14.30 uur en de zaal is open om 14.00 uur. Kaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar op de middag zelf bij de kassa aan de zaal. Info en kaartreserveringen: 035-6016516 of via info@musicorda.nl.