De vijf ambassadrices van Stichting PRO Female Billiards.
De vijf ambassadrices van Stichting PRO Female Billiards. Foto: Pro Female Billiards

Vrijdag 29 maart

Expositie "GEEL"

9.00 uur | Lopes Dias

Fotoclub 't Gooi exposeert in Woondienstencentrum Lopes Dias. Dit keer is het thema van de expositie 'GEEL'. Geel staat onder andere voor licht, warmte, stimulatie, helderheid, vrolijkheid, opgewektheid, geluk en energie. De lente ook. De expositie is te bezoeken op werkdagen van 9.00 tot 22.00 uur.

Rouwspecialist

19.00 uur | Zuiderhof

De reacties op de lezing van 8 februari van rouwspecialist Manu Keirse bij de Uitvaartstichting Hilversum waren overweldigend. Voor die mensen die we helaas moesten teleurstellen omdat de zaal vol is, is er goed nieuws. Op 29 maart geeft Keirse opnieuw een lezing met als thema 'Rouw Overleven' in de aula van Zuiderhof, Kolhornseweg 13 te Hilversum. Aanvang 19.00 uur. Aanmelden via rbeemsterboer@uitvaartstichtinghilversum.nl.

Zaterdag 30 maart

Muziek op Schoot

9.15 uur | MCO

Er gaat weer een sprankelende cursus Muziek op Schoot van start op de zaterdagochtend in het Muziekcentrum van de Omroep. Kinderen tussen 1 en 4 jaar zijn van harte welkom met een ouder, opa of oma om naar hartenlust te komen zingen en muziek te maken. Behalve zingen, bewegen we op de muziek en we gebruiken allerlei muziekinstrumentjes en ander materiaal. Pap of mam hoeft niet muzikaal te zijn en hoeft geen noten te kunnen lezen. Inschrijven via de website van Globe CKC.

Openbare biljartclinic

13.30 uur | Biljart en dartcentrum

Stichting PRO Female Billiards houdt een openbare biljartclinic bij Biljart- en dartcentrum de Haven. Vanaf 13.30 uur zullen vijf ambassadrices van de stichting ieder minimaal twee biljartclinics geven. De deelnemers worden in kleine groepjes van maximaal vier personen verdeeld en krijgen vervolgens een uur lang les in libre, driebanden klein of driebanden groot. Als kleine bijdrage vragen we 12,50 euro per clinic. Voor meer informatie zie www.pro-female billiards.com of neem contact op met info@pro-femalebilliards.com.

Zondag 31 maart

Kalligrafie en Keramiek

10.12 uur | Regenboogkerk

Expositie Regenboogkerk Hilversum. In het kader van de 40 dagentijd kunt u twaalf staties zien die gekalligrafeerd zijn op een airbrushachtergrond door Riet Hogenberg uit Bussum. In de vitrine nieuw verrassend keramisch werk van Ans Steutel.

Rommelmarkt

11.00 uur | De Zoutkeet

Verrassende koopjes, leuke hebbedingetjes en net dat ene dat u nodig heeft vindt u vast bij ons. Wij hopen op veel kopers. De opbrengst komt ten goede aan de speeltuin en het buurthuis. De toegang is gratis. Zondag 31 maart van 11.00 uur tot 14.30 uur in Wijkcentrum De Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, 1215 PR Hilversum. Www.zoutkeet.nl.

Petite Messe Solennelle

15.00 uur | MCO

Gioachino Rossini is vooral bekend om zijn grote bijdrage aan het Italiaanse operarepertoire. Uit de laatste veertig jaar van zijn leven is weinig belangwekkends meer bekend, op twee belangrijke religieuze werken na. Eén daarvan is de Petite Messe Solennelle. Uitvoerenden: oratoriumkoor COV Hilversum, Maartje Rammeloo - sopraan, Florieke Beelen - alt, Jan-Willem Schaafsma - tenor, Bas Kuijlenburg - bas-bariton, Marjan Fey - piano, Klaas Hoek - harmonium. Dirigent is Piet Roorda. Tickets: volwassenen € 15,-, jongeren tot 18 jaar € 10,-.

'De Zittenblijver'

20.15 uur | Kleintje Kunst

Howard van Dodemont speelt zijn voorstelling 'De Zittenblijver'. Als musicalacteurs vol verwachting het toneel op gaan, zit er in de kleedkamer nog een aantal acteurs en actrices geduldig te wachten. Klaar om bij een calamiteit of ziekte de rol over te nemen. Reserveren: theaterkk@gmail.com of 06-54220108, € 15,-.

Maandag 1 april

Kantelkoor zoekt mannen!

20.00 uur | Silo

Kom zingen bij het Kantelkoor. Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek in een sfeervol kerkje. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 2 april

Energieloket

19.00 uur | HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur nu gratis terecht bij Hilversums eerste Energieloket dat elke week op dinsdag van 19.00 uur tot 21.00 uur de deuren opent aan de Lage Naarderweg 71A. Deskundige energiecoaches van HilverZon geven advies. Ook kunnen zij voorbeelden laten zien van mogelijke isolatiematerialen.

Woensdag 3 april

Woensdagmiddag Club

15.00 uur | De Koepel

Na jaren van afwezigheid brengen wij de Woensdagmiddag Club weer tot leven. Alle kinderen van groep 3 tot groep 8 zijn welkom op deze leuke woensdagmiddag. Elke week doen we iets anders, hierbij wordt geluisterd naar het kind. Wij vragen 1 euro per kind. Hiervoor kopen wij materiaal en andere benodigdheden. Bij ons staat gezelligheid op 1! Kom jij ook?

PowerSoos

18.00 uur | Viore

Jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) zijn welkom bij de PowerSoos van Viore, elke 1e woensdag van de maand. De bijeenkomsten zijn een mix van praten en doen. Vaak koken we samen, en schuiven dan samen aan. Aanmelden via vrijwilligers@viore.org.