COV speelt Rossini

HILVERSUM COV Hilversum treedt zondag 31 maart op in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). Het muziekgezelschap voert die middag ‘Petite Messe Solennelle’ van Gioachino Rossini uit met piano en harmonium.

Het koor staat onder leiding van Piet Roorda. Achter de piano neemt Marjan Fey plaats en Klaas Hoek bespeelt het harmonium. Zondag zijn de stemmen van Maartje Rammeloo (sopraan), Florieke Beelen (alt), Bas Kuijlenburg (bas-bariton) en Jan Willem Schaafsma (tenor) te horen.
'Petite Messe Solennelle' is een compositie van Rossini die hij in het tweede deel van zijn leven schreef. Tot aan zijn 37ste had hij al 36 opera's geschreven. Volgens kenners kwam er daarna niet zo veel succsevols meer. Dit religieuze werk is een uitzondering op die regel.

Ongeveer tachtig minuten duurt het programma zondag. Om 15.00 uur begint het concert in de studio aan de Heuvellaan 33. Volwassenen betalen 15 euro entree. Kinderen tot achttien jaar mogen naar binnen voor 10 euro. De kaartprijs is inclusief programmaboekje.