Elisabeth Post wordt nieuwe TLN-voorzitter

HILVERSUM Aan haar periode bij de provincie Noord-Holland komt een einde. Elisabeth Post ruilt haar politieke baan in voor het voorzitterschap van Transport en Logistiek Nederland (TLN). De Hilversumse begint op 1 mei aan haar nieuwe avontuur.

Sinds 2009 was Post gedeputeerde van Noord-Holland. De VVD-politica heeft momenteel mobiliteit in haar portefeuille en financiën en zeehavens. Hiervoor was de Hilversumse onder andere lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en eerder vertegenwoordigde zij de VVD in de Hilversumse gemeenteraad.
Eind vorige week maakte Post bekend een nieuwe baan gevonden te hebben. De ledenraad van TLN heeft haar benoemd voor een periode van vier jaar als de nieuwe preses. In de tussentijd bekijkt het college van Gedeputeerde Staten wie haar portefeuille gaat waarnemen.


Man rijdt BOA bijna omver
in Hilversum

HILVERSUM De politie is een onderzoek gestart naar een bijna-aanrijding waarbij een tot dusver onbekende man vol op een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) afreed. Het incident vond plaats op dinsdag 5 maart tussen 16.00 en 16.30 uur op de Kleine Drift in Hilversum, ter hoogte van het Oosterspoorplein.

De politie bracht het verhaal pas dinsdag naar buiten. Tijdens die bewuste middag was de BOA aan het werk toen een bus, volgens de politie waarschijnlijk een Opel, de man inhaalde. Dat was op de Bussumerstraat, een eenrichtingsweg. De BOA wilde na deze manoeuvre de bestuurder aanspreken op zijn rijgedrag omdat hij vermoedde dat de bestuurder wellicht verdwaald was. Toen de bus moest stoppen voor ander verkeer, parkeerde de handhaver zijn dienstauto vóór de bus en stapte uit zijn auto.

De mannen maakten oogcontact, maar vervolgens gooide de bestuurder zijn auto in zijn achteruit om vervolgens flink gas te geven en vooruit te rijden. Recht op de BOA af, die daar klem stond. Uiteindelijk raakte de bus de BOA op een haar na niet en vervolgde hij zijn dollemansrit richting de Lorentzweg. Sindsdien is de man zoek. De politie is op zoek naar getuigen.