Geen ingrepen meer nodig in begroting 2018

HILVERSUM Volgens wethouder Karin Walters van Financiƫn ziet het begrotingsjaar 2018 er toch nog gunstig uit. Hilversum leek het jaar af te sluiten met dik 7 ton in de min, maar nu zijn verdere ingrepen niet meer nodig, zo geeft de wethouder aan in een brief aan de gemeenteraad.

De septembercirculaire viel vorig jaar fors tegen, waardoor de gemeente op een tekort van 727.000 euro leek te gaan stuiten. Dik een kwartaal later ziet de gemeentelijke bankrekening er weer een stuk beter uit. "Wij verwachten een positief resultaat over 2018. Dit komt onder andere door een positief resultaat op de grondexploitatie Anna's Hoeve. Ook in 2019 zal Anna's Hoeve naar verwachting positief uitpakken", aldus Walters.

Ander element dat hierin speelt, is het verhogen van de tarieven in de gemeentelijke parkeergarages. Hilversummers betalen sinds 1 januari geen 2 euro meer maar 2,40 euro per uur in Gooiland, De Gooische Brink en De Leeuwenhoek. Dit levert de gemeente 451.000 euro op. Dit tarief is verhoogd na een jarenlang slepende juridische kwestie met QPark, die de gemeente betichtte van oneerlijke concurrentie en daarin gelijk kreeg van de rechtbank.


Vrouw op klaarlichte dag beroofd

HILVERSUM Een bewoonster van de Van Ostadelaan is vrijdag slachtoffer geworden van een overval. Twee mannen wisten zich naar binnen te praten en hebben een tas met portefeuille meegenomen na een kort bezoek aan de woning.

Het voorval gebeurde rond 11.00 uur. Het duo belde aan bij de bewoonster van een woonhuis. De vrouw liet de twee binnen nadat zij een smoes hadden verteld. Dat leidde uiteindelijk tot geweld, waarbij de daders een tas en een portemonnee buit wisten te maken.

Na de beroving zijn de twee vermoedelijk in een grijze Ford Focus gestapt. Het duo is met hoge snelheid vanaf de Van Ostadelaan naar de Gijsbrecht van Amstelstraat gereden, waar zij rechts zijn afgeslagen. Tot nu toe ontbreekt ieder spoor van de daders, die van middelbare leeftijd zijn.