Skydivers in vrije val.
Skydivers in vrije val. Foto: Skydive Hilversum

Vrijdag 5 april

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject

Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek heeft het doel om mensen die door sociale, lichamelijke en psychische problemen in een isolement zijn geraakt in contact te brengen met vrijwilligers. Elke eerste vrijdag van de maand is er een koffie-inloop in de ontmoetingsruimte aan de Orchideestraat 8. U bent van harte welkom van 13.30 - 15.30 uur voor een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Keezenspel

19.30 uur | De Geus

Keezen in Wijkcentrum de Geus. Een gezellig spel met oud-Hollandse uitgangspunten. Kom gezellig met ons meespelen. Elke vrijdag avond starten we om 19.30 uur. Binnenlopen kan vanaf 19.15 uur. U bent van harte welkom in Wijkcentrum De Geus aan de Geuzenweg te Hilversum.

'Wachstumsschmerzen'

20.15 uur | Theater Gooiland

Een droomdebuut voor het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) vorig seizoen. Na de televisieserie ontving hun eerste voorstelling een vloedgolf aan lovende recensies en ontstond er een ware run op de kaarten. Dit seizoen komen de heren terug naar het theater met 'Wachstumsschmerzen'.

Zaterdag 6 april

Muziek op Schoot

9.15 uur | MCO

Er gaat weer een cursus Muziek op Schoot van start op de zaterdagochtend in het Muziekcentrum van de Omroep. Kinderen tussen 1 en 4 jaar zijn welkom met een ouder, opa of oma om naar hartenlust te komen zingen en muziek te maken. Behalve zingen bewegen we op de muziek en we gebruiken allerlei muziekinstrumentjes en ander materiaal. Inschrijven en info via de website van Globe CKC.

Parachutespringen

13.00 uur | Vliegveld

Hoog boven het Gooi uit een vliegtuig springen en dan hard naar beneden suizen om het laatste stukje veilig onder je parachute terug naar de grond te zweven. Heb jij je altijd afgevraagd hoe zo'n opleiding tot skydiver eruitziet en of dat skydiven voor jou is weggelegd? Kom dan op 6 april naar onze informatiemiddag. Volg geheel vrijblijvend een proefles parachutespringen! Je gaat niet uit een vliegtuig springen, maar onze ervaren instructeurs laten je wel zien hoe een opleiding in zijn werk gaat. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 14.30 uur.

Streetlife

20.00 uur | De Deur

Op straat gelden niet dezelfde regels als in 'het echte leven'. Kom naar de thema avond 'Streetlife' en zie wat het echte leven inhoudt, met livemuziek, hiphop en persoonlijke ervaringen van jongeren uit Rotterdam, Veenendaal en Hoofddorp. Word streetwise... Toegang gratis. Info: 06-51507971.

Zondag 7 april

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een wandeling door het bos. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook geweest is. We vertrekken om 10.00 uur bij de ingang van de Beeldentuin De Zanderij, Oude Meentweg 2 te Hilversum. We willen lotgenoten met elkaar in contact brengen. Kosten voor deelname zijn € 10,- (contant). We wandelen ongeveer een uur. Zie ook www.praktijkartesia.nl.

Rommelmarkt

10.00 | De Koepel

Op zondag 7 april is er weer een leuke grote rommelmarkt in Wijkcentrum de Koepel aan de Kapittelweg 399a. Van 10.00-15.00 uur kunt u bij de vele verkopers weer snuffelen tussen de leuke spulletjes.

Architectuurwandeling

14.00 | DAC

Een bijzondere wandeling door een wijk die zowel omroephistorie herbergt als onder architectuur gebouwde villa's. Onder leiding van een ervaren gids ziet en hoort u alles over stedenbouw, een van de mooiste villaparken van Nederland en het ontstaan van monumentale, maar ook spraakmakende omroepgebouwen op de geboortegrond van Hilversum Mediastad. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur en start in het Dudok Architectuur Centrum, aan de achterzijde van het Raadhuis. Aanmelden vooraf mag, maar is niet noodzakelijk: info@dudokarchitectuurcentrum.nl.

Maandag 8 april

Expositie 'GEEL'

9.00 uur | Lopes Dias

Fotoclub 't Gooi exposeert in Woondienstencentrum Lopes Dias. Dit keer is het thema van de expositie 'GEEL'. Geel staat o.a. voor licht, warmte, stimulatie, helderheid, vrolijkheid, opgewektheid, geluk en energie. De lente ook. De expositie is te bezoeken op werkdagen van 9.00-22.00 uur. Op zaterdag en zondag is de expositie te bezoeken bij nader aangekondigde evenementen (zie hiervoor de website van Lopes Dias).

Dinsdag 9 april

Kalligrafie en keramiek

10.12 uur | Regenboogkerk

Expositie Regenboogkerk Hilversum. In het kader van de 40 dagentijd kunt u 12 staties zien die gekalligrafeerd zijn op een airbrushachtergrond door Riet Hogenberg uit Bussum. In de vitrine nieuw verrassend keramisch werk van Ans Steutel.

Excursie/wandeling

14.00 uur | Stationsplein

Deze wandeling onder leiding van ervaren gidsen van de Hilversumse Historische Kring Albertus Perk laat u kennismaken met hoogtepunten uit de Hilversumse cultuurgeschiedenis in zowel het historische centrum als het villagebied. De wandeling vindt ook plaats vrijdag 12 april. Van tevoren opgeven is nodig: oosteromnc@gmail.com en vermeld de datum van keuze en met hoeveel personen je wilt deelnemen. Voor leden van de HKB is deelname gratis; niet-leden betalen € 2,-.