Hilversumse ensemble voert 'Matthäus' uit

HILVERSUM Het Dudok koor en orkest voert zaterdag 6 april de Matthäus Passion uit. De Grote Kerk aan de Kerkbrink is de concertlocatie.

Het Hilversumse ensemble staat onder leiding van Johan Rooze. Om 19.00 uur begint de uitvoering. Omstreeks 22.30 is Bachs meesterwerk voltooid. Een entreekaart bedraagt 30 euro per persoon. Deze zijn te bestellen via www.dudokensemble.nl.


Concert van HOV in De Morgenster

HILVERSUM Het is weer tijd voor het voorjaarsconcert van de Hilversumse Orkestvereniging (HOV). Zondag 7 april treden de Hilversummers op. Plaats van handeling is de Morgensterkerk aan de Seinstraat 2.

Op het muzikale programma staan Ouverture nr. 2 De Hebriden 26 van Felix Mendelssohn Bartholdy, Symfonie nr 6. van Franz Schubert en het harpconcert in e mineur van Carl Reinecke. Bij dit onderdeel van het concert speelt harpiste Annemieke IJzerman mee. Paul van der Reijden is de dirigent.

Om 15.00 uur klinken de eerste muzikale noten. De kaartverkoop begint om 14.30 uur aan de zaal. De toegang bedraagt 12,50 euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.


Bieren proeven bij Samen

HILVERSUM Eetcafé Samen verzorgt zondag 7 april de vierde editie van de Lente Bierproeverij. Tussen 14.30 en 18.00 uur kunnen liefhebbers hiervoor terecht in de horecazaak aan de Leeuwenstraat 21.

De proeverij met vrienden is uitgelopen tot een georganiseerde proeverij met 58 deelnemers bij de laatste editie. Zondag kunnen liefhebbers in eigen tempo verschillende biertjes proeven. Gastheren kunnen meer vertellen over de biertjes die je wilt drinken.

Naast een aantal bieren kunnen de gasten ook culinaire hapjes nuttigen. Aan het slot van het evenement verzorgt een dj de muziek. De kosten bedragen 12 euro per persoon. Meer weten of aanmelden? Mail naar info@eetcafesamen.nl.