Impressie van de nieuwe woonwijk.
Impressie van de nieuwe woonwijk. Foto: Gemeente Hilversum

'Aan de slag op' Philipscomplex

HILVERSUM "We hebben lang gewerkt aan de ontwikkeling voor dit terrein. In 2016 tekenden de gemeente en Philipshof Residences BV een overeenkomst voor de ontwikkeling van dit gebied. Nu, drie jaar later, kunnen we eindelijk aan de slag."

Dat meldt wethouder Flrois Voorink in een persbericht vlak nadat de gemeenteraad deze week heeft ingestemd met het masterplan dat moet leiden tot een mooie en nieuwe woonwijk op het voormalige Philipsterrein aan de Anton Philipsweg in Hilversum.
Het terrein van de voormalige Philips NEC-fabrieken is sinds 2014 niet meer in gebruik. Op dit terrein, waar nu nog lege kantoorpanden staan, komen maximaal 260 nieuwe woningen. Er worden huur- en koopwoningen gebouwd, maar ook laagbouwwoningen en appartementen. De sociale huurwoningen blijven overigens minimaal 25 jaar in de sociale sector, verzekerde Voorink al eerder.
Hij wil nu snelheid maken. "Dit helpt om onze ambities in deze collegeperiode waar te maken: versnelling in de woningbouw", aldus de wethouder. "We zijn blij dat we in samenwerking met de gemeente en verschillende betrokkenen tot een succesvol masterplan zijn gekomen", kijkt Gary Lisman van Philipshof Residences terug. "We gaan nu het ontwerpbestemmingsplan voorbereiden, zodat de gemeente dat in procedure kan brengen. Het streven is dat dit in het derde kwartaal van 2019 gaat plaatsvinden. We willen graag in 2020 van start met de bouw."
De herontwikkeling van het Philipsterrein maakt het mogelijk om van een afgesloten kantorenlocatie een groene woonwijk te maken. Een presentatie begin dit jaar aan (buurt)bewoners en mogelijke toekomstige bewoners werd goed bezocht en leidde tot veel enthousiaste reacties.