De nieuwe platanen komen snel.
De nieuwe platanen komen snel. Foto: Bastiaan Miché

Zes extra bomen op Marktplein 'niet heel revolutionair'

HILVERSUM Ondanks een poging van de SP krijgen zes extra bomen een plek op het Marktplein. Na eerder schriftelijke vragen te hebben gesteld, diende Pierre van Rooden nu een motie in, maar die haalde het bij lange na niet.

Punt is dat bewoners rondom het Marktplein de extra bomen niet willen hebben. De zes nieuwe bomen zijn tegen gemaakte afspraken in, zo claimen de omwonenden. Bij plaatsing is er naar hun mening sprake van minder sociale controle op het plein. Daarnaast is het geldverspilling omdat de jonge bomen nog moeten groeien en op den duur in het gedrag raken tussen de andere.
Tijdens de commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen kruisten Van Rooden en wethouder Scheepers al de verbale degens en dat gebeurde tijdens de raadsvergadering waarop de SP 'Geen extra bomen op de markt' indiende. D66'er Edwin Göbbels kon het niet laten om te melden dat de raad niet het Britse parlement was om telkens dezelfde discussie te moeten voeren.
Opnieuw legde Scheepers uit dat hij simpelweg moet uitvoeren wat zijn voorganger - Floris Voorink - heeft toegezegd, namelijk dat er extra bomen komen. "Het gaat om zes bomen. Dat zijn geen hele revolutionaire aantallen", gaf de wethouder aan. "Ik snap de emotie van de mensen. Daar heb ik begrip voor, maar ik voer de opdracht van de raad uit."
Eerder liet Scheepers weten dat de extra platanen binnenkort worden geplaatst. Begin april moeten de zes een plek krijgen op het Marktplein.