De Gooise Karavaan trekt veel bekijks.
De Gooise Karavaan trekt veel bekijks. Foto: Bastiaan Miché

Ook politieke steun voor behoud Gooise Karavaan

HILVERSUM De Gooise Karavaan mag niet zomaar verdwijnen. Daar is de Hilversumse gemeenteraad het unaniem over eens. Vandaar dat alle partijen de oproep van de VVD steunden om dit jaarlijkse evenement te behouden.

Na dertig jaar dreigt de Gooise Karavaan op te houden. De politievrijwilligers kunnen in de toekomst de vrachtwagens met daarin mensen met een verstandelijke handicap als passagiers niet meer begeleiden. Dat leidde na de laatste editie van 9 maart op internet direct tot een petitie. Het aantal steunbetuigingen liep snel op. De teller staat nu op 2686 mensen die vinden dat het evenement moet blijven.

De politiek in de regio volgt. De VVD Eemnes is hierin de voortrekker. De liberalen dienden een motie in die werd aangenomen. Fractievoorzitter Frits Vogel gaf hier woensdag navolging aan. "Dit is een belangrijk initiatief dat al dertig jaar door deze regio rijdt", aldus de VVD'er. Alle partijen zetten hun krabbel op het papier, waarin het college de opdracht krijgt met de politie Midden-Nederland en alle Gooise gemeenten om tafel te gaan om een oplossing te vinden.