'Geen behoefte aan feminisme voor de bühne'

Vervolg van de voorpagina

Waar was GroenLinks toen de linkse bondgenoten van de SP en de PvdA de discussie vorig jaar over straatnamen voerden? Die vraag stelt voormalig SP-raadslid Rebekka Timmer nu hardop.

"Herinnert u zich de discussie rondom de Burgemeester Bootlaan nog?", schrijft de Hilversumse in een ingezonden brief. "Toen de SP en de PvdA vorig jaar het foute verleden van oud-burgemeester Joost Boot aankaartten, was GroenLinks nergens te bekennen", stelt de vrouw die zich heeft aangesloten bij BIJ1.

Het debat ging toen voornamelijk over het apartheidsverleden van Boot. Het betrof toen vooral racisme en kolonialisme in samenhang met het benoemen van een straatnaam. GroenLinks zet nu in op een betere verhouding tussen man en vrouw. Timmer vindt dit symboolpolitiek. "Niemand heeft behoefte aan antiracisme en feminisme voor de bühne", zo schrijft zij. Wel juicht zij het voorstel van GroenLinks toe en ze heeft nog een advies: "Om een echte bondgenoot te zijn, zul je je ook moeten uitspreken wanneer het je misschien wat minder schikt."


Bedrijven winnen samen Gouden Giraffe

HILVERSUM De Hilversumse bedrijven Tomingroep en D&B Eventmarketing wonnen maandag in het Beatrix Theater in Utrecht een Gouden Giraffe Award. Dit is de uitreiking van de beste zakelijke evenementen van Nederland. De Hilversummers zijn de beste in de categorie Interne events.

"Ik ben echt trots dat we dit met alle 1.700 collega's hebben gerealiseerd", aldus algemeen directeur van de Tomingroep Frank Oskamp. Vorig jaar gingen de twee bedrijven intensief met elkaar samenwerken. Dat heeft geleid tot deze prijs.

De prijs is verkregen vanwege de eventcase 'Tomingroep 90 jaar'. Het uitgangspunt van dit jubileum was de transitie te maken van sociale werkplaats naar de beste sociale onderneming van het land. Dat hield in dat er naast verschillende jubileumactiviteiten bijvoorbeeld ook een cultuurtraject is gestart met de top van 140 leidinggevenden en de circa 1.500 medewerkers.