Springtide in actie.
Springtide in actie. Foto: Ed Mather

Donderdag 11 april

Open Tekentafel

9.00 uur | De Kleine Lelie

Op donderdag is er de Open Tekentafel. Een gratis creatieve activiteit voor volwassenen, begeleid door een vrijwilliger. Gratis, en er is koffie. 9.00-10.30 uur. De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91.

Mantelzorgers

13.00 uur | Viore

Elke donderderdagmiddag is er bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker, een moment voor mantelzorgers. Kanker raakt immers óók naasten. Loop binnen voor een kop koffie of thee.

Vrijdag 12 april

Voorjaarstentoonstelling

11.00 uur | De Oude School

Kunsthandel D.J. Zeeman en Flava Art Gallery tonen in samenwerking met Kunsthandel D.J. Zeeman van vrijdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef een verkooptentoonstelling met de titel 'Het mag allemaal wat vrolijker!'

Zuiderkruisgroepreünie

19.00 uur | Zuiderkruis

Scoutinggroep Zuiderkruis viert in 2019 zijn 100-jarig bestaan! Daarom zijn wij bezig met een zoektocht naar oud-leden voor de reünie. De reünie zal plaatsvinden op 12 april 2019. Ben jij oud-lid? Ga dan naar www.zuiderkruis.nl/100jaarzuiderkruis.

Springtide in Concert

2030 uur | Theater Santbergen

Theaterprogramma van de mannenzanggroep Springtide. Een heftig menselijk drama speelt zich af in The Wind That Shakes The Barley, een Iers 19e-eeuws rebellenlied: hoe diep moet een jongeman getergd worden om alles wat hem lief is op te geven en in actie te komen tegen onrecht en onderdrukking? www.springtide-utrecht.nl.

Zaterdag 13 april

'Luisteren naar je pen'

10.30 uur | Zinexprez

De introductieworkshop van 'Luisteren naar je pen' is een creatieve schrijfworkshop die jou op een speelse manier uit zal lokken tot schrijven. De schrijfoefeningen zullen je verrassen. Het gaat er niet om hoe goed je schrijft, maar dat je schrijft. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op www.zinexprez.nl. Deelname kost 15 euro.

Het geheim van Mignon

15.30 uur | De Kapel

In 1795/1796 verscheen de roman Wilhelm Meisters Lehrjahre van J. W. von Goethe. Een van de belangrijkste en fascinerendste personages in het verhaal is de 13- jarige mysterieuze Mignon: een meisje met een tragisch leven. Het geheim van Mignon in de Kapel, 's Gravelandseweg 144, Hilversum. Aanvang: 15.30 uur, zaal open: 15.00 uur. Toegang: 10 euro inclusief drankje na afloop. Info: www.dekapel.nu of www.bladmuziekonline.com. Reserveren: koster@dekapel.nu.

Disco

20.00 uur | De Koepel

Vanavond is er weer de grote disco voor mensen met een handicap. Voor deze jongens en meiden is dit de leukste plaats in het Gooi waar men zelfstandig uit kan gaan. Van 20.00-22.00 uur. Entree is 2 euro. Wijkcentrum De Koepel, Kapittelweg.

Zondag 14 april

Mini Art & Crea markt Editie 2

13.00 uur | Grolsch Sportcafé

Na een gezellige 1ste Mini Art & Crea markt houdt DSTYD-event planning en entertainment zondag de Mini Art Crea Markt editie 2! Een leuke gezellige markt met leuke eigengemaakte spullen. Ben je trots op jouw zelfgemaakte creaties of kunstwerken en wil je deze tentoonstellen of verkopen of een workshop houden? Het is allemaal mogelijk. Tafelverhuur: www.dstyd-eventplanning.nl. Ook kunnen kinderen die middag leuk knutselen aan de grote knutseltafel en we hebben een bingo.

Bloemenbuurt

14.00 uur | Restaurant Parc

Onder leiding van een enthousiaste gids ziet en hoort u alles over de opbouw van de wijk en over de openbare gebouwen van destijds, zoals badhuizen, een leeszaal en schoolgebouwen. Aanmelden: zie www.dudokarchitectuurcentrum.nl,

Els Buitendijk

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Optreden van Els Buitendijk die enige tijd geleden is gestart met een nieuwe voorstelling over het leven van Camille Claudel, in de schaduw van Rodin. Els Buitendijk vertelt en speelt hierin de tragische levensgeschiedenis van deze Franse beeldhouwster, die leerlinge, collega en minnares was van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108. Entree: € 12,50.

Maandag 15 april

Psysalon

19.30 uur | Lopes Dias

Bijeenkomst voor familie en naasten van iemand met een psychische kwetsbaarheid, georganiseerd door het Herstelnetwerk Gooi en Vechtstreek. Het is een vorm van voorlichting en ontmoeting voor iedereen die betrokken is bij iemand met een psychische kwetsbaarheid. De bijeenkomst gaat over hoe je als patiënt en familie / naaste samen kunt werken aan herstel. De toegang is gratis, familie en naasten, hulpverleners en andere betrokkenen zijn welkom. Voor informatie en aanmelden: mboer@mee-ugv.nl of www.mee-ugv.nl.

Positieve kijk op dyslexie

19.30 uur | Annie M.G. Schmidt

De oprichters van de HOI foundation komen naar Hilversum om ouders uit het Gooi meer te vertellen over de kansen van dyslexie. Zij vertellen op basis van wetenschappelijk onderzoek meer over de werking van het dyslectische brein en de voordelen hiervan. Er wordt antwoord gegeven over hoe specifieke vaardigheden thuis en op school kunnen worden ingezet zodat de potentie van kinderen ten volle kan worden benut. Tijdens deze avond, die bedoeld is voor ouders, wordt de focus gelegd op talentontwikkeling en zelfvertrouwen. De toegang is gratis.