Ook de Gijsbrecht levert teams.
Ook de Gijsbrecht levert teams. Foto: De Gijsbrecht

City Run is feest op de Gijsbrecht

HILVERSUM Feest in de Gijsbrecht van Amstelstraat komende zondag. De duizenden deelnemers van de Hilversum City Run komen - zoals altijd - door het bekende winkelgebied. De ondernemers van De Gijsbrecht pakken ouderwets uit met een lopersfeest: leuk voor de lopers, maar zeker ook voor toeschouwers en passanten.

Deelnemers kunnen rekenen op muziek op de straat, hun supporters genieten van gezellige terrasjes langs de route. Ook de winkeliers doen mee met een speciaal ingelaste Open Winkelroute, leuke extra's en aanbiedingen. De Paashaas komt langs en trakteert de kinderen op een ijsje. "Het leuke aan De Gijsbrecht is dat het zo'n mooie, lange winkelstraat is. Als loper is het halverwege de route altijd een feestje om over de straat te lopen", zegt Claudius Harinck, ondernemer op De Gijsbrecht en mede-organisator van het lopersfeest. Hij kan het weten, want hij is zelf fervent loper en doet ook dit jaar zelf mee aan de City Run, in een van de twee De Gijsbrecht-loopteams.

De Gijsbrecht pakt uit met een loopteam in de tien kilometer en een in de vijf kilometer. "De lopers zijn ondernemers, maar ook Gijsbrecht-vrienden en klanten, heel gezellig', stelt Harinck. En ook op straat zal het gezellig zijn. "Vorig jaar was het een ouderwets leuk lopersfeest op De Gijsbrecht, we verwachten dat het dit jaar nog gezelliger zal zijn."
Net als vorig jaar kunnen deelnemers na de City Run terecht op De Gijsbrecht voor een verfrissend drankje en een hapje. Met hun startnummer maken ze bovendien kans op mooie prijzen. Bij verschillende winkels staat een melkbus voor de startnummers klaar. In de week na de City Run worden de winnaars van de Gijsbrecht-prijzen bekendgemaakt.
Kijk op www.degijsbrecht.nl.