Vraagtekens bij dubbelrol Jaeger

HILVERSUM Tonnen gemeenschapsgeld zijn gestopt in Dudok in Concert en de Dutch Media Week. Deze feestjes zijn georganiseerd door de Dutch Media Foundation, waar wethouder Wimar Jaeger al meer dan twee jaar secretaris van blijkt te zijn. Een nevenfunctie die veel raakvlakken heeft met zijn portefeuille én die niet vermeld is.

Sinds 10 maart 2017 bekleedt Willem Marie (Wimar) Jaeger deze functie bij de Dutch Media Foundation. Dat blijkt uit het opgevraagde uittreksel Handelsregister Kamer van Koophandel. Samen met voorzitter Jan Slagter vormt de wethouder Media, Cultuur en Economie het bestuur van de stichting, die volgens de eigen website de Open Studio Dagen, de Dutch Media Week en het Dudok Vijverconcert verzorgt.

Uit onderzoek van deze krant blijkt dat er sinds zijn aantreden als secretaris van deze stichting subsidies zijn verstrekt via de gemeente én via het Stadsfonds Hilversum. Bij laatstgenoemde club is Jaeger al vier jaar - sinds de oprichting per 1 januari 2015 - lid van de raad van advies. Dat orgaan geeft het bestuur advies bij het verstrekken van financiële bijdragen bij Hilversumbrede projecten. Onder deze categorie vallen de Dutch Media Week en het vijverconcert, dat in september 2017 voor het laatst is georganiseerd.

Reactie op pagina 9