'Wél gevolgen 7 Straatjes voor alternatief'

HILVERSUM De voorbereidingen van stedenbouwkundig plan De 7 Straatjes kunnen wel degelijk roet in het eten gooien van andere plannen. Dat beweren de buurtverenigingen uit Oost na deskundigen te hebben geraadpleegd. Dat is voor hen het bewijs dat de gemeente een pas op de plaats moet maken.

In een persbericht geven de zeven verenigde buurten uit Oost aan zich te blijven verzetten tegen het voornemen van wethouder Arno Scheepers om door te gaan met de voorbereidingen van De 7 Straatjes. Zeker nu hen te verstaan is gegeven dat de voorbereidende werkzaamheden van het gemeentelijke voorstel gevolgen kunnen hebben voor andere voorstellen.
Nog altijd willen de bewoners dat de beslissing over het stedenbouwkundig plan pas wordt genomen als de voors en tegens van dat plan zijn onderzocht, net zoals die van eventuele andere oplossingen. "Als je zegt dat je samen met de bewoners wilt optrekken om de beste oplossing voor Hilversum te zoeken, moet je de bewoners wel serieus nemen", aldus Ruud van der Woude, woordvoerder namens de buurten die eerder al het manifest 'Denk goed na' aanboden aan de politiek.
Deze week is/wordt een afspraak gemaakt tussen de gemeente en de bewoners, zo meldt een gemeentewoordvoerster. Het idee was dat wethouder en bewoners voor Pasen met elkaar om de tafel zouden gaan om te kijken naar de mogelijkheden van een extra verbinding tussen de Johannes Geradtsweg en de Beatrixtunnel.


Huisfeestje in Zuid loopt
uit de hand

HILVERSUM Een feestje in een woning aan de Van Hoornstraat in Hilversum-Zuid zorgde zaterdagavond voor de nodige ophef in de buurt. Feestgangers en buurtbewoners kregen het met elkaar aan de stok.

Uiteindelijk kwam de politie rond middernacht (met maar liefst vijf auto's) ter plaatse na een melding van een ruzie in de straat. Er waren op dat moment behoorlijk wat mensen op straat. Bij die ruzie zou zijn geslagen, zegt een woordvoerder, al is onduidelijk of een feestganger óf buurtbewoner klappen heeft gehad. Er heeft verder niemand aangifte bij de politie gedaan.