Hilversum City Run richting de 8.000 lopers

HILVERSUM Ongeveer 8.000 sportievelingen - ongeveer net zo veel als vorig jaar - staan komende zondag aan de start van de diverse onderdelen van de Hilversum City Run.

Het eerste onderdeel, de BINK Kids Run groep 7 en 8, start om 11.00 uur. Burgemeester Pieter Broertjes en René Froger, een van de ambassadeurs van Muziekids (het goede doel van de Hilversum City Run) geven het startschot. Opvallende feitjes: de jongste ingeschreven deelnemers is 2 jaar, de oudste 83. De gemiddelde leeftijd van het deelnemersveld is 35 jaar.
Wie zich nog wil inschrijven, kan dat nog tot en met vrijdag doen via www.hilversumcityrun.nl of zaterdag (tussen 10.00 en 15.00 uur) en zondag (vanaf 10.00 uur) in de Vorstin.


'Kijken naar procedure straatnamen'

HILVERSUM Burgemeester Pieter Broertjes vindt het een goed idee om weer een straatnaamcommissie in het leven te roepen. Hoewel Hilversum in de toekomst niet heel veel nieuwe straatnamen erbij krijgt, is het signaal vanuit de politiek om beter na te denken wie een straat naar zich vernoemd krijgt, duidelijk hoorbaar.

Dat zegt hij in 'Het Gesprek Met', het programma van deze krant in samenwerking met GooiTV. Broertjes reageert op het voorstel van GroenLinks dat vooral meer diversiteit wil in de straatnamen. "Ik snap het sentiment", geeft de burgemeester aan. "Als het zo zich voordoet dan gaan we daar naar kijken. Er komt misschien toch wel weer een straatnaamcommissie, want we hebben over de Burgemeester Bootlaan meer ruzie gemaakt dan nodig was. We gaan kijken of we dat in een andere procedure kunnen gieten."

11