Tuinieren bij Viore.
Tuinieren bij Viore. Foto: Bart Versteeg

Vrijdag 19 april

Tentoonstelling

12.00 uur | DAC

De tentoonstelling 'Goede Voornemens - Van Mediapark tot Sportpark', tot en met 12 mei te zien in het Dudok Architectuur Centrum, toont alle plannen rondom de Hilversumse stations. Maar wat is de samenhang tussen al deze plannen en hoe kan de som der delen een boost geven aan Hilversum als Mediastad? Wat is de betekenis van het spoor en wat zijn de kansen en obstakels?

Keezenspel!

19.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke vrijdagavond is het mogelijk om gezellig het oud-Hollandse Keezenspel te komen spelen. Binnenlopen vanaf 19.15 uur. De kosten zijn 5 euro per maand of voor een enkele keer meedoen 1 euro.

Zaterdag 20 april

Stiltewandeling

10.00 uur | Spiritueel Centrum

Welke wegen loop jij? Wil je jouw levenspad verbinden aan de weg van Jezus? Wil je in deze tijd tot aan Pasen tijd nemen om je voor te bereiden? Kom en wandel op stille zaterdag met ons mee! Aanmelden: info@christelijkspiritueelcentrum.nl. Kosten: 15 euro.

'Travels'

14.30 uur | Bibliotheek

'Travels' is een programma met Engelstalige gedichten en traditionele Japanse shakuhachi-muziek, voorgedragen door Janke Kuik (gedichten) en gespeeld door Sjon v.d. Tol (shakuhachi). Reserveren via janke_annakuik@hotmail.com.

Paasconcert

20.00 uur | De Deur

Inside out uit Nijmegen treedt op bij Evangeliegemeente De Deur in Hilversum. Inside Out is een jonge band die een mix van covers en eigen werk speelt met als thema 'Pasen'. De muziekstijl is gospel, rock, pop. De zaal gaat open om 19.45 uur. Info: 06-51507971

Maandag 22 april

Paaseieren zoeken

10.30 uur | Kasteel Sypesteyn

Op maandag 22 april komt de paashaas traditiegetrouw zijn eieren verstoppen bij kasteel Sypesteyn. Wil jij ook met de paashaas op de foto, geschminkt worden en op zoek gaan naar de vele paaseieren die in de kasteeltuin verstopt liggen? Om 11.30 uur wordt het startsein gegeven en zal het zoeken naar alle paaseieren (onder begeleiding van een volwassene) losbarsten! Entree € 3,- voor zowel kinderen als volwassenen. Reserveren via info@fratzentwwo.nl. Voor meer informatie: restaurant@opsypesteyn.nl / 035-6228880.

Architectuurwandeling

14.00 | Lopes Dias

In de wijk Over het Spoor is niets wat het lijkt. Deze wijk, die in het begin van de 20e eeuw het hart vormde van het industriële Hilversum, is door de jaren heen uitgebreid, gerenoveerd, gesloopt, gemoderniseerd, getransformeerd en soms hetzelfde gebleven. De wandeling in Noord-Oost gaat langs de woonwijken en scholen van Dudok, industrieel erfgoed en hedendaagse woon- en werkgebieden. Zie voor informatie en aanmeldingen www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tai chi

15.00 uur | Viore

Elke maandag van 15.00 tot 16.00 uur bij Viore, het centrum voor iedereen die leeft met kanker: tai chi. De docent is ervaren en houdt rekening met wat iedere deelnemer wel en niet kan. Aanmelden via programma@viore.org. Of bel ons: 035-6853532.

Kantelkoor

20.00 uur | Silo

Kom zingen bij het Kantelkoor. Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek in een sfeervol kerkje. Er is geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 23 april

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Energieloket

19.00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur gratis terecht bij het Energieloket van HilverZon voor advies.

Zorgen voor de mantelzorger

19.30 uur | FNV Vakbondshuis

Werkgroep Werk en Kanker van het Netwerk Arbo FNV geeft een presentatie (met korte film) over mantelzorg bij Club FNV. Aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur. FNV-Vakbondshuis Hilversum, Noorderweg 58. Gratis toegang. Je hoeft geen lid te zijn van de FNV. Aanmelden: Lokaal.GooiVechtstreek@vereniging.fnv.nl.

Woensdag 24 april

Haak/handwerkochtend

10.00 uur | Hilversum Haakt

Kom je gezellig aanhaken op de haak/handwerkochtend op woensdag van 10.00-12.00 uur? Ook als je een andere handwerktechniek dan haken leuk vindt (breien, borduren etc.) ben je van harte welkom. Adres is Comeniushof 5. Info: www.hilversumhaakt.blogspot.com.

Tuinieren

13.30 uur | Viore

Eens in de twee weken op woensdagmiddag wordt er bij Viore in de tuin gewerkt door bezoekers en vrijwilligers samen. Even ontspannen buiten bezig zijn. We starten om 13.30 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd! Interesse? Bel: 035-6853532.

Bijna-dood-ervaringen

20.00 uur | Bibliotheek

Woensdag 24 april lezing over Bijna Dood Ervaringen. Bibliotheek en Volksuniversiteit. 's-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. Aanvang; 20.00 uur, entree 15 euro. Aanmelden: www.bde-verrijking.com.