Hilversumse kermis even 'prikkelarm'

HILVERSUM De kermis in Hilversum, die vrijdag weer van start gaat en alleen op het Marktplein is (en dus niet meer op de Groest), is anderhalf uur prikkelarm. "Dat was vorig jaar een groot succes, we hebben daar veel positieve reacties op gekregen", zegt mede-organisator Marinus Scherphof.

Hij is blij dat de kermis nu volledig op het marktterrein - de marktondernemers staan de komende weken iets verderop - is. "Voor de kermis is dit een grote vooruitgang. Op de Groest waren steeds meer stukken waar niks stond, waardoor er eilandjes ontstonden. Het marktplein, waar een prachtige welkomstpoort komt, is straks een mooi terrein."

Woensdag 24 april tussen 16.30 en 18.00 uur is de kermis prikkelarm. Dat betekent dat alle lampjes, muziek en jingles uitgaan, zodat mensen die snel overprikkeld zijn ook kunnen genieten van de kermis. Dit jaar richt de kermis zich in het bijzonder op kinderen met autisme of andere aandoeningen die snel tot overprikkeling kunnen leiden.

Wethouder Karin Walters en de kinderburgemeester zullen deze prikkelarme kermis feestelijk openen. De kermis is voor iedereen toegankelijk; scholen in het Speciaal Onderwijs en Speciaal Basis Onderwijs in Hilversum hebben een aparte uitnodiging gekregen. De kermisorganisatie hoopt op een gezellige middag voor iedereen.


Fris! op Werf35

HILVERSUM Langzaamaan begint de tuin op Werf35 weer wat kleur te krijgen. Het is alweer de derde keer dat de Stookplaats met veel bombarie Fris! aankondigt.

Een voorjaarsfeestje voor alle leeftijden. Voor de vrijwilligers en huurders bij de Stookplaats is het een samenkomen waar iedereen welkom is om te delen in wat zij lekker en belangrijk vinden.
Vorig jaar was er bijvoorbeeld een hele grote sup-baan. Wat de organisatie dit jaar in petto heeft? "Dat blijft nog even een verrassing, maar een klein tipje van de sluier? We gaan dit jaar echt buitenspelen. We hebben een hele gave club gevonden die kids meesleept om op avontuur te gaan op de Werf", aldus Gemma Siegersma.
Zaterdag is Fris! geopend van 15.00 bij de Stookplaats op de Mussenstraat 9 in Hilversum.