Derde onderzoek naar Wimar Jaeger

HILVERSUM Een vooronderzoek naar wethouder Wimar Jaeger is gaande. Burgemeester Pieter Broertjes kwam maandag met deze mededeling. Er zijn twee integriteitsmeldingen ingediend bij de gemeente tegen de D66'er. Het is inmiddels de derde screening sinds 2016 tegen de bestuurder.

Naar aanleiding van het artikel vorige week in deze krant en twee integriteitsmeldingen is Broertjes een eerste screening gestart naar de tot vorige week woensdag niet vermelde nevenfunctie van de D66-wethouder bij Stichting Dutch Media Foundation. Sinds maart 2017 is Jaeger daar secretaris van het bestuur van de stichting die in 2017 en 2018 de Dutch Media Week, de Open Studio Dagen en Dudok in Concert (alleen 2017) verzorgde.
Enkele dagen bleef boven de markt hangen of er een integriteitsmelding was gedaan. Daarom dienden 22 inwoners gezamenlijk een klacht in bij de gemeente. Nu het vooronderzoek loopt, doen Broertjes, de gemeente en de politieke partijen geen enkele mededeling meer. Dat schrijft het in 2018 aangepaste Stappenplan integriteitsmeldingen voor.
Jaeger kent het klappen van de zweep. In 2016 was er een integriteitsmelding van Leefbaar Hilversum tegen hem in verband met het Philipscomplex en vorig jaar was er de - veel minder bekende - kwestie over Stichting Hilversum Marketing. In beide gevallen is hij vrijgesproken.

9