10 miljoen borg voor nieuwbouw Tergooi

HILVERSUM Het college van burgemeester en wethouders is bereid voor 10 miljoen euro borg te staan. Daarmee wil de gemeente ziekenhuis Tergooi een flink handje helpen om de nieuwbouw in één keer te realiseren. Voordat dit daadwerkelijk gebeurt, komt er eerst nog een onderzoek van een onafhankelijk bureau en mag de gemeenteraad er iets over zeggen.

Het idee was om de nieuwbouwplannen gefaseerd uit te voeren. Nu alles in één keer gebeurt, moet Tergooi dat financieel ook zien rond te krijgen. Daar was nog 40 miljoen euro extra voor nodig. Het ziekenhuis heeft inmiddels een toezegging binnen van het consortium ING en ABN Amro om de versnelde nieuwbouw te financieren. Voorzitter van de raad van bestuur Hans den Hollander zegt dat Tergooi ook bij het Hilversumse college heeft aangeklopt om garant te staan voor 10 miljoen euro.

5


Wapenvondst op golfpark

HILVERSUM Op een van de banen van Golfpark Spandersbosch is zondagmiddag rond 17.30 uur - na afloop van twee open dagen - een ton vol met wapens gevonden.

Een woordvoerder van de politie wil niet al te veel kwijt over de volgens haar 'niet heel grote vondst' bij baan 3, maar bevestigt dat er een onderzoek is gestart.