De Vreelandseweg.
De Vreelandseweg. Foto: Bastiaan Miché

Drie tips na zware mishandeling automobilist op Vreelandseweg

HILVERSUM De politie heeft drie tips binnengekregen als reactie op de getuigenoproep over een zware mishandeling van een 30-jarige man op de Vreelandseweg, bij een kleine parkeerhaven aan de zijde van het Hilversums Kanaal. Die tips worden momenteel onderzocht, meldt een woordvoerder.

Het incident vond maandag plaats tussen 21.30 en 21.45 uur. Het slachtoffer, uit Wijdemeren, reed vanuit Hilversum met zijn grijze Renault Scenic richting Vreeland. Wachtend voor het verkeerslicht op de Vreelandseweg (kruising Kortenhoefsedijk) in Kortenhoef kwam er een kleine blauwe auto (volgens de melder een Citroën Saxo) naast hem staan in het voorsorteervak naar de Kortenhoefsedijk. Toen het licht groen werd, reden beide voertuigen echter rechtdoor en botsten op elkaar.

Iets verderop, bij die parkeerhaven, wilde de Wijdemeerder de schade checken en kijken hoe het ging met de andere bestuurder. Hij zag vervolgens echter deze man met een zilverkleurig voorwerp in zijn handen naar hem toe komen. Het lukte het slachtoffer door de stress niet om snel zijn auto te starten. De verdachte sloeg vervolgens met het voorwerp de gehele achterruit aan diggelen en mishandelde het slachtoffer met het voorwerp. Het slachtoffer lukte het uiteindelijk om weg te rijden en is daarna opgehaald door een ambulance.
De verdachte is tussen de 30 en 40 jaar oud, ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en donkerbruin golvend haar.