In de aula van het Comenius College sprak Sophie in 't Veld de leerlingen toe en beantwoordde zij vragen.
In de aula van het Comenius College sprak Sophie in 't Veld de leerlingen toe en beantwoordde zij vragen. Foto: Bastiaan Miché

Gastcollege Europarlementariër in Comenius College

HILVERSUM Hoog bezoek in het Comenius College afgelopen week. Europarlementariër Sophie in 't Veld (D66) was naar de Hilversumse school gekomen om de Europaweek af te sluiten met een gastcollege over het belang van de Europese verkiezingen op 23 mei van dit jaar.

Als Ambassador School van het Europees Parlement besteedde de school in 3-vmbo en 4-, 5- en 6-vwo met verschillende vakken de hele week aandacht aan de Europese Unie. Daarnaast waren er gastlessen door medewerkers van het ministerie van Buitenlandse Zaken over bijvoorbeeld de vluchtelingenproblematiek en de brexit. De Europaweek eindigde met het gastcollege van In 't Veld.
Docente maatschappijwetenschappen Erna van Zwol: "Onze leerlingen zijn de toekomstige stemmers. Juist zij kunnen richting geven aan de toekomst van Europa. Om te begrijpen hoe we van dag de dag bestuurd worden, is elementaire kennis over Europa hard nodig, net zoals over de Nederlandse Tweede Kamer en de ministerraad. We zijn blij dat Sophie in 't Veld daar een steentje aan bij komt dragen."