De gelukkigen.
De gelukkigen. Foto: Michael Bosboom

Bijna een ton voor 140 Gooise clubs uit 'clubkas' Rabobank

HILVERSUM Verenigingen in 't Gooi en de Vechtstreek die bankieren bij de Rabobank en zich hebben aangemeld voor de zogenaamde Clubkas Campagne van de bank, hebben een mooi geldbedrag ontvangen.

Tijdens verschillende feestelijke bijeenkomsten in deze regio deelde Rabobank Gooi en Vechtstreek cheques uit aan alle deelnemers van de Rabobank Clubkas Campagne. Bij elkaar opgeteld was dat bijna 100.000 euro onder 140 clubs.
Ook is bekendgemaakt hoeveel stemmen elke club heeft ontvangen. De clubs hadden ieder op hun eigen, vaak heel originele, manier campagne gevoerd om leden van de bank te enthousiasmeren op hen te stemmen. Met het bedrag kunnen zij hun gewenste doelen realiseren. De leden van Rabobank Gooi en Vechtstreek hebben massaal gestemd: 2.911 leden hebben hun stemmen verdeeld over hun favoriete clubs. Dit komt neer op 8.518 stemmen. De campagne was dit jaar voor de derde keer.

De Hilversumse vereniging die het meeste ontving was de Gooise Atletiek Club met een bedrag van 1.490,43 euro, vlak voor Zonnebloem afdeling Hilversum Zuid (1.482,82 euro), Seniorenvereniging Hilversum (1.475,21 euro) en Viore Centrum (1.383,89 euro).
Andere verenigingen die weliswaar wat minder, maar toch een mooi bedrag ontvingen, waren onder meer Golfclub 't Jagerspaadje, Wielerclub de Adelaar, Scouting Zuiderkruis en voetbalclub Altius.
Absolute topper in 't Gooi was met 2000 euro Reddingsbrigade Naarden.