Sijgje: 'We komen terug'

HILVERSUM Goed nieuws - na vele slapeloze nachten - voor de medewerkers en bezoekers van Proeflokaal Sijgje in Hilversum. De schade die in het eind vorig jaar geopende restaurant aan de Vaartweg was ontstaan na de brand van eind maart wordt volledig uitgekeerd.

Ook bedrijfsleidster Nadia Franke, woonachtig boven het restaurant en die avond gered door de brandweer, maakt het goed, aldus Sijgje op Facebook. Nu is duidelijk dat de elektrische installatie uitgesloten is als brandoorzaak, zo ook de afzuiginstallatie, nalatigheid en brandstichting. Ook het personeel valt niets te verwijten. De brand is ontstaan tussen het plafond en het dak. De waarschijnlijke oorzaak is een datakabel die is gaan smeulen en vervolgens vlam vatte.

Belangrijk was echter ook dat de directie van Proeflokaal Sijgje aan alle clausules van de verzekering had voldaan en dat de schade volledig uitgekeerd gaat worden. "Met andere woorden: we komen terug en als het aan ons ligt zo snel mogelijk. We gaan er nu met zijn allen vol gas tegen aan."