Cel en tbs voor neersteken arts in Loosdrecht

Loosdrecht Tegen de 34-jarige Loosdrechter die vorig jaar augustus huisarts Willem Stronck in zijn praktijk aan de Eikenlaan in Loosdrecht te lijf ging met een scherp voorwerp waardoor hij levensgevaarlijk gewond raakte, is zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Volgens de officier van justitie, die poging doodslag ten laste legde, heeft de man volkomen uit het niets vijf keer met een mes gestoken. Advocaat A. de Groot van de Loosdrechter trekt dat in twijfel. Volgens de raadsvrouw heeft haar cliënt met een tas geslagen, maar niet bewust gestoken.
Het is aan een voorbijfietsende scholier te danken dat de arts niet dood is gebloed. De 17-jarige plaatsgenoot sprong direct door het open raam toen hij iemand hoorde schreeuwen. Hij trof daar de gewonde huisarts. De patiënt vluchtte daarop naar buiten. Snel daarna werd hij aangehouden.
Tijdens de rechtszaak sprak de Loosdrechter weinig. Hij zei zich bijna niets meer te kunnen herinneren. Wel wist hij dat hij een tas bij zich had, maar niet of daar een mes in had gezeten. Ook wist hij niet waar de tas was gebleven.

2


Schoonmaakster is juwelendief

HILVERSUM Een bejaard Hilversums echtpaar had na lang zoeken eindelijk een huishoudster weten te vinden. Echter, na haar eerste werkdag was er in de woning voor 12.000 euro aan sieraden gestolen.

Het intakegesprek tussen het echtpaar en de vrouw verliep goed, maar tijdens die eerste 'werkdag' ging de vrouw er al na een uur vandoor vanwege rugpijn. Vervolgens waren de sieraden weg. Twee dagen later werd de vrouw, een 58-jarige Hilversumse, aangehouden. Of zij bij andere inbraken betrokken is, wordt onderzocht.