Concert Ricciotti Ensemble in Beeld en Geluid.
Concert Ricciotti Ensemble in Beeld en Geluid. Foto: Wout Nooitgedagt

Donderdag 2 mei

Comedy

20.00 uur | De Vorstin

Voor het derde jaar op rij spelen de Comedy Cowboys improvisatiecomedy in de stijl van De Lamas en Whose Line Is It Anyway in de Vorstin in Hilversum. Ter plekke verzinnen zij grappen, sketches, liedjes en raps waarvan jij het onderwerp mag bepalen. Kaarten kosten 5 euro.

Vrijdag 3 mei

Foto-expositie

9.00 uur | Bibliotheek

Fotoclub 't Gooi exposeert tot en met 18 mei een boeiende selectie foto's met het thema 'Abstract in Beeld'. Als de realiteit uit haar context wordt gehaald, dan gaan beelden hun eigen realiteit vormen. Het is de wereld van abstracte fotografie.

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13.30 - 15.30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Radiohits

20.00 uur | Beeld en Geluid

Het energieke, onorthodoxe Ricciotti Ensemble, bestaande uit 42 jonge musici, duikt in de wereld van honderd jaar radio tijdens zijn optreden op 3 mei in Beeld en Geluid. Het bruisende symfonieorkest trakteert het publiek op een eeuw radiohits.

Theatervoorstelling

20.15 uur | Theater Santbergen

In de zwarte komedie 'Uitstappen' van Ruud van Ling draait alles om euthanasie. Frederik Oudewater is een aannemer in ruste en het leven moe. Hij besluit 'eruit te stappen'. Zijn vrouw Patricia steunt hem hierin, en denkt met gretigheid aan de te verwachten erfenis: alles is voor mama! De dochters Liesbeth en Carla hebben er wel vrede mee. Huisarts Stuivenater twijfelt of hij medewerking moet verlenen. Een erg grappig stuk over een 'zwaar' onderwerp.

Zaterdag 4 mei

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde rijdt op zaterdag 4 mei de dagtocht 'Soester duinen', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. De Soester duinen zijn een zandverstuiving in de gemeente Soest, die deel uitmaakt van de Utrechtse Heuvelrug. Kosten: 3 euro per persoon. U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket.

Repair Café

10.00 uur | Bibliotheek Loosdrecht

Lukt het u niet om uw kapotte spullen te repareren? Dan kunt u terecht bij het Repair Café. Onze handige vrijwilligers kunnen u (kosteloos) helpen om bijvoorbeeld uw huishoudelijke apparaten of kledingstuk te helpen repareren.

Herdenkingsconcert

20.30 uur | Evangelisch Lutherse Kerk

Toonkunstkoor Hilversum geeft een herdenkingsconcert op 4 mei in de Evangelisch Lutherse Kerk aan de Bergweg 6 na afkoop van de dodenherdenking in het Rosarium. Op het programma staan werken van componist Joseph Gabriel Rheinberger. Het concert begint om half negen en duurt ongeveer een half uur. Toegang gratis. Na afloop collecte.

Zondag 5 mei

Kies voor Vrijheid

9.45 uur | De Schuilhof

Eigentijdse kerkdienst! We starten om 9.45 uur met een sing-in om daarna met elkaar te luisteren hoe we kunnen kiezen voor vrijheid en dit vieren! Vier jij mee ? Nodig vooral anderen uit!

Wandeling na verlies

10.00 uur | De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden van Artesia een wandeling door het bos. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent en hier aandacht aan wil geven. We vertrekken om 10.00 uur bij de ingang van Beeldentuin De Zanderij, Oude Meentweg 2 te Hilversum. Kosten voor deelname zijn 10 euro (contant). Graag even aanmelden als je mee wilt lopen bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687. Zie ook www.praktijkartesia.nl.

Expositie

11.15 uur | Regenboogkerk

In de Regenboogkerk is weer een nieuwe expositie. Aan de wand is werk te zien van Yvonne Nagel, kunstenares uit Hilversum. Haar schilderijen zijn soms somber ingetogen en soms contrastrijk en kleurig geschilderd. Wietse Jellema uit Laren toont hoe afgeschreven voorwerpen een nieuw leven als kunstobject kunnen krijgen. Deze expositie is te zien tot 12 juli.

Fietstocht

14.00 uur | Kerkbrink

Wat is het mooiste plekje van Hilversum? Deze fietstocht leidt langs de mooiste plekjes van Hilversum. Verzamelen om 14.00 uur met de fiets op de Kerkbrink. Deelname € 2,50, leden Albertus Perk gratis.

Maandag 6 mei

Een Voedzaam Leven

20.00 uur | Havenstraat 19

Wat is eigenlijk gezonde voeding? En welke rol speelt een goede gezondheid in de conditie van je ziel en in je relatie met God? Anniek Sturm is voedingsdeskundige; zij geeft in het Christelijk Spiritueel Centrum een lezing over wat goede voeding is en wat daarover in de Bijbel staat.

Woensdag 8 mei

Fietstocht Bos en Heide

10.00 uur | Museum

De fietstocht gaat door het afwisselende bos- en heidegebied van onder meer Spanderswoud, Zuiderheide, Groeneveld, Lage Vuursche en Hoorneboegsche heide. De gids vertelt over de historie van het gebied en de vaak moeizame strijd die geleverd is om het gebied te behouden. Kosten: 3 euro per persoon. U dient zelf zorg te dragen voor een lunchpakket. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.