Vervolgonderzoek naar Jaeger

HILVERSUM In tegenstelling tot eerdere keren komt er nu wel een feitenonderzoek naar wethouder Wimar Jaeger. Dat heeft het presidium dinsdagavond besloten nadat burgemeester Pieter Broertjes het screeningsverslag aan de fractievoorzitters van de Hilversumse gemeenteraad heeft voorgelegd.

Broertjes heeft de afgelopen weken, na twee integriteitsmeldingen tegen Jaeger, een vooronderzoek gedaan naar de D66-wethouder. Op donderdag 11 april kwam deze krant met het bericht dat Jaeger sinds maart 2017 een nevenfunctie bekleedt die hij niet had vermeld en erg verwant is met zijn wethouderschap (Media, Cultuur, Evenementen en tot juni 2018 Financiƫn). Hij is secretaris van Stichting Dutch Media Foundation (DMF), een organisatie die de Open Studio Dagen, Dutch Media Week en Dudok in Concert verzorgt en daarvoor subsidie vroeg aan de gemeente. In 2017 en 2018 is door de gemeente meer dan een half miljoen euro verstrekt aan DMF. Daarnaast mocht Jaeger als lid van de raad van advies bij Stadsfonds Hilversum advies geven over het wel of niet verstrekken van een financiƫle bijdrage aan deze Hilversumbrede media-evenementen.
Jaeger zegt blij te zijn dat het presidium de zaak tot op de bodem wil laten uitzoeken door een onafhankelijk bureau. In zijn korte verklaring meldt hij verder de uitkomsten met vertrouwen tegemoet te zien.

11